Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je ten typ snímku, v ktorom sa tri štvrtiny nič nedeje a posledná štvrtina to celé zachráni a s odstupom času si človek povie, že to bol celkom dobrý film s myšlienkou. Na druhej strane ale trpieť minimálne polku filmu, aby som sa dostal k zmysluplnej pointe tiež nie je ok. Mirren a McKellen skvelá ústredná dvojica, ktorá ukázala, že hrať ešte vedia a že sú zárukou kvality. Škoda trošku premrhaného potenciálu, ale v zásade som bol spokojný. Na štvrtú hviezdu to ale nie je ani omylom. 65 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost překombinované a tím pádem nevěrohodné...navíc je tu plno logických lapsů, jako třeba fakt, že hlavní hrdina ve scéně v metru naprosto hravě fyzicky zlikviduje o generaci či dvě mladšího soka evidentně v dobré fyzické kondici, ve finále pak ale nestačí na zhruba stejně starou vetchou stařenku... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se dalo předvídat a očekávat, to co přišlo, jen si počkat na to, jak se k tomu dopracujeme. Přesně tyhle filmy s jakýmsi závěrečným wow efektem se drtivě točily již v minulým století, proto dnes zřejmě tyto kousky nemůžou už ničím překvapit. Nejvíc slušivý na téhle lži bylo obsazení hlavního dua herců v pokročilým věku, kterým to šlo náramně. A právě za Helen a Iana ty čtyři musím bouchnout! 70% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Od začiatku mi mnoho vecí v zápletke pripadalo značne naivných. Neskôr sa síce veľa z toho vysvetlilo dejovým zvratom (pomerne ľahko predvídateľným), ale tá pachuť naivity stále ostala. Inak to má celkom dobrú, napínavú atmosféru, príjemnú hudbu Cartera Burwella a výborných hercov v dvoch hlavných rolách, ktorých herectvo je na takúto snímku hádam aj škoda. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ako dobehnúť podvodníka, ktorý je jeden z najlepších vo svojom obore? Herecké obsadenie: Celý film je dosť neoriginálny a zvraty a dej sú dosť predvídateľné. Nehovorím, že nemajú napôtie alebo sa na ne zle pozerá iba ak by sa scenár nemohol oprieť o hercov ako je Helen Mirren (nar. 1945, Velká Británie) či Ian McKellen (nar. 1939, Velká Británie) asi by zapadol prachom priemernosti. Prevedenie: Scény z minulosti boli veľmi veľkým spestrením. To prezliekanie kabátov bolo očakávateľné a preto neprekvapilo až tak ako autori zrejme zamýšľali. Ale inak veľmi slušne natočený film. Pocity: Nemôžem sa ubrániť pocitu, že ak by tento film mal len o trocha horší kasting zrejme by bol dosť nudný a nepozerateľný. Ale našťastie sme sa dočkali geniálnych hereckých výkonov a ja za seba musím povedať že som sa celkom bavil. Pridaná hodnota: Priemerný thriller, ktorý sa vie oprieť o geniálne herecké výkony. 76% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama