Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úspěch této hříčky jistí 74letá Helen Mirrenová a 80letý (!) Ian McKellen. 1) Za sebe bych ještě přidal přitažlivého 38letého homosexuála Russella Toveyho (Stephen)._____ 2) Překombinovaný konec poskytl zadostiučinění mému smyslu pro fair play a touze po happy endu. Vše se uspokojivě vysvětlilo, byť k tomu autoři použili věru velmi kostrbatou, nepravděpodobnou a nevěrohodnou cestu. Dal bych přednost jednodušší pointě stejně jako i svěžejšímu tempu._____ 3) Výstižný koment: JitkaCardova**. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Good Liar" reálne žiadne výrazne prekvapenia nemá. Alebo svoje tvrdenie poupravím. Zaujímavé je rozuzlenie. Ku ktorému sa však nemáte žiadnu šancu logickým sledovaním deja dopracovať. Pretože žiadne signály tu reálne nie sú. Musíte si na neho počkať. Stačí aby ste si prečítali anotáciu a pochopíte akým smerom film pôjde. Takéto filmy vznikajú podľa určitých šablón. A tým pádom záver má najlepšie momentky filmu, no súčasne viete, že ten záver príde. Takže nebudem to ďalej rozvíjať, poďme si povedať o ostatných veciach v tomto filme. V prvom rade sú tu herecké výkony. Čo sa dá povedať o Ianovi McKellenovi a Helen Mirren? Obaja sú vynikajúci. Hrajú to veľmi presvedčivo. Osobne by som však povedal, že Mirren tu má ešte o niečo navrch. Miestami som si hovoril, že jej to skoro až verím. Skoro jej až verím tu veľkú naivitu, ktorou Betty oplýva. Ale ako som povedal, vieme ako to dopadne. Najzaujímavejšie časti sú pre mňa flashbacky. Pretože tam som nemal dôvod neveriť ich pravosti. Pôsobilo to veľmi skutočne. A potom je tu rozuzlenie celej tejto hry. A to je rozhodne najlepšia časť filmu. Keď si to celé dáte dokopy, všetko dáva oveľa lepší zmysel. Možno by ma to bavilo viac, keby sme to mohli vnútorne zistiť nejako inak než cez veľkú dávku expozície, no funguje to skvele. Zvyšok filmu je podľa mňa okey. Tie scénky majú ducha a atmosféru, no pre jednoznačnosť a priehľadnosť príbehu sa to nevie moc výraznejšie vybudovať. Takže sú to len scénky, ktoré idú za sebou. Myslím si, že ak si prečítate anotáciu a znie to ako film, ktorý sa vám bude páčiť, môžete byť s výsledkom spokojní. Je dostatočne zaujímavý a má dobré momentky. No ak máte pocit, že to nemá nič na ponúknutie, asi by som sa tu moc nezdržoval. Zhodnoťte si, na ktorej strane sa nachádzate a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

Reklama

esmoke 

všechny recenze uživatele

Důchodce a podvodník (McKellen) se seznamuje s důchodkyní (Mirrenová). Škoda, že od začátku víme, že hlavní "hrdina" chce připravit o svoji milou o úspory, a že to nebude jen tak. Herci jsou dobří, děj je podprůměrný. (CZ dabing) Rozpočet: $10 miliónů, Tržby: $33,856 miliónů. ()

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Ač někteří recenzenti píší, že je to vcelku předvídatelná zápletka (podobně jako se dříve točili krimi viz. Colombo, Poirot) tak bych řekla, že to není pravda. Ze začátku se to tváří jako normální snímek - starý prohnaný podvodník, stará důvěřivá vdova a podvodníkovo probuzení citů. Když došlo k lámání chleba - co, jak, proč - vůbec jsem to nečekala. Děj rozuzlení byl dle mého natočen skvěle. Herecké výkony skvělé a dvojice Helen Mireen, Ian McKellen prostě fungují. Objektivní pocit z filmu se mi píše těžko - kvůli spletitosti filmu ..nechci něco vyzradit. Spoiler!! V hlavě mi utkvěl tento citát, který jen podtrhává minulost... ,,Je zvláštní dělat věci, které sis v životě nedokázal představit... A aby si prožil další den děláš je zas a znovu... Je to čím dál tím horší... Tajemství mezi tebou, Bohem, ďáblem a mrtvými... Člověk se pak stane dokonalým lhářem." ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalá lež, které se nepodařilo dostatečně nalhat a prodat divákovi svůj příběh. Od začátku jsem s tím měl problém, ač jsou oba herci zkušení a herecky zdatní, nevěřil jsem jim ten "vztah". Podle mě to mezi nima nefungovalo a chvílema (hlavně v první půli) bylo skoro až legrační pozorovat, jak se dva lidi v pokročilým věku snaží mezi sebou jiskřit. Neustále tušíte, že bude někde problém, kterej se dřív nebo později musí vyřešit, no pravdou je, že takový vyústění jsem opravdu nečekal. Bohužel wow efekt se nedostavil a třešničkou na dortu byla genderová korektnost - vnuk se svým černým partnerem v růžovým tričku. Naprosto zbytečná záležitost, která ale dneska prostě musí být, aby si náhodou někdo nestěžoval. Škoda, rozhodně jsem čekal víc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama