Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se na scénu dostává bijec, kvůli kterému to vlastně celé začalo. Díky bohu, že tvůrci nedodrželi původní záměr na sobě nezávislých filmů a rozhodli se zůstat na březích Křišťálového jezera. Jason je ve formě, ale k dokonalosti mu lecos chybí, třeba maska, což naštěstí Miner nahrazuje kreativitou a perfektním dodržováním pravidel žánru. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z vôd podpriemeru vyťahuje Piatok trinásteho časť dva záverečná solídna polhodinka a kvalitná hudba. Jason síce vraždí ostošesť, ale kým príde na teenagerov, trvá to doslova vyše päťdesiat minút a ťažko povedať, prečo je scenár napísaný takýmto netradičným spôsobom. I keď sa to nakoniec veľmi slušne rozbehne, tak sa toto retro nedá brať dnes vážne aj kvôli takým dokonalým scénam, ako dievča so zapnutou motorovou pílou v ruke proti neozbrojenému vrahovi, ktoré ho ani s touto "menšou pomôckou" nedokáže zabiť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Malinko menej blbé ako jednotka, zato nudnejšie, bez atmosféry a herci sú možno ešte drevenejší. Jasona celý film neni vidieť, takže je to v podstate to isté, ako keď vraždila jeho matka. Samotné vraždy sú asi na rovnakej úrovni ako v jednotke a celkovo je to skrz naskrz priemerné. Za zmienku stojí asi len super scéna s krysou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé promluvil a hned je to znát. 10 zářezů na rukojeti mu již nikdo neodpáře. Režie se chopil Steve Miner a na kvalitě se to projevuje. Přestože teda ani první díl nebyl nikterak slabý. Nejvíce mi bylo líto sympaťáka na vozíčku, ale na city Jason prostě nehraje. Vozíčkář + mačeta v hlavě = 1:0 pro Jasona. PS: Copak ti lidi nemůžou jezdit k jinému jezeru? :) 70% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Ginny (Amy Steel) je nesprávně vložena do sanitky nohami napřed. Pacienti se do sanitky vkládají hlavou napřed. (henrycruel)
  • Odhalená scéna s Martou Kober (Sandra) byla vystřižena, protože nebyla v době natáčení plnoletá. (Fenk)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)

Reklama

Reklama