Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Alebo Piatok trinásteho 2: Čakanie na záver filmu. Ten dokázal byť aspoň trochu napínavý a ukázal obidve Jasonove tváre... Prvá hodina bola však o ničom. Drvivá väčšina vrážd prebehla na jeden dotyk, čo je, slasher-neslasher, nuda. Videné v rámci Season Challenge Tour (Halloweenský špeciál). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z vôd podpriemeru vyťahuje Piatok trinásteho časť dva záverečná solídna polhodinka a kvalitná hudba. Jason síce vraždí ostošesť, ale kým príde na teenagerov, trvá to doslova vyše päťdesiat minút a ťažko povedať, prečo je scenár napísaný takýmto netradičným spôsobom. I keď sa to nakoniec veľmi slušne rozbehne, tak sa toto retro nedá brať dnes vážne aj kvôli takým dokonalým scénam, ako dievča so zapnutou motorovou pílou v ruke proti neozbrojenému vrahovi, ktoré ho ani s touto "menšou pomôckou" nedokáže zabiť. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuju povedenou klasickou vyvražďovačku, druhý díl série je mnohem zdařilejší prvního. Zásluhu na tom má pestřejší a záživnější děj, sympatičtější postavy hrané sympatickými herci, osmdesátkově krásné holky (pro dámy samozřejmě i pěkní kluci), a taky odkráglování otlemené ropuchy, která nedopatřením přežila jedničku. A tady je moje největší výtka - začátek s otravnou prvodílovou ropuchou s otravnými flashbacky byl otravně zdlouhavý, pak ještě ty otravné úvodní titulky, jak bylo tehdy zvykem... no ale dá se to přeskočit, že jo. Naopak potěšila mě (jak jinak) motorovka v rukách Ginny, ale ještě víc její pěkný sek mačetou vedený šikmo shora na klíční kost, po způsobu seku kesa giri katanou. Ale samozřejmě zapomněla na to, na co se "zapomene" pokaždé - když už ten bastard ležel na zemi, měla ho důkladně a na jistotu dorazit. Ale co, aspoň můžou být další díly. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je slabší než ten první, v první polovině se poměrně táhne a teenageři se mi v minulém díle také líbili více. Na druhou stranu hudba je stále povedená, vraždy stojí za to a poslední půlhodina a závěrečná naháněčka je lepší než v předchozím filmu, kde se tak nějak vlekla. Tady to mělo spád a klidně to mohlo trvat ještě déle. V závěru měl film opravdu perfektní a atmosféru, která v první půlce tak nějak chyběla. Jason měl lepší styl než jeho matka. S tím pytlem na hlavě sice vypadal možná i legračně, ale atmosféru to mělo. Být celý film tak dobrý jako jeho druhá půlka, bylo by to na 5 hvězdiček! Bohužel, ta první půlka takovou atmosféru nemá. Takže za 3 silné hvězdičky. Pořád dobrá zábava. Uvidíme, jak na tom bude třetí díl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Paul (John Furey) u večeře řekne, že mají jen dvě auta. Červené patří Ginny (Amy Steel) a černé Jeffreymu (Bill Randolph). Obě auta odjíždějí do města. Poté se Ginny s Paulem vrací v červeném voze. O několik minut později se přitom Ginny snaží dostat do třetího žlutého auta. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno