Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Jason Voorhees nastupuje na scénu. Bohužel jako totální tupec s pytlem na hlavě. Neříkám, že dvojka je špatnej díl. Pár povedených vražd se tu najde (hlavně smrt vozíčkáře) ale přijde mi to celý takový nedodělaný a amatérský. Ono to bude asi i tím, že se jedná o debut Steva Minera coby režiséra a nezvládl to ještě tak dobře vybrousit. V rámci série to určitě nijak nekazí její jméno, ale jsou o dost povedenější díly než je tenhle.50% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:))) Tieto old school sračkové céčkové horory mám proste rád! Jednotka bola nič moc a dvojka je ešte viac nič moc...Ale je to celé také guilty pleasure až to bolí..Logiku a nejaké súvislosti nehrozia ani v náznakoch, celé je to tak dementné, že dám ruku do ohňa za to, že toto by napísala a zrežírovala aj priemerne inteligentná opica...Atmosféry to tiež veľa nepobralo, slasherové vsuvky sú také ako by ich robila asistentka tej opice čo režíruje...Ale inak je to "super" a určite idem pozrieť celú sériu :) ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween stvoril žáner, Friday the 13th zadefinoval jeho pravidlá. Debilní teenageri, sex, riedky dej, krvavé mordy, dychberúce tempo, niekoľko šokujúcich ľakačiek (okno!) a jedna z najlepších final girls Ginny. A k tomu neopakovateľná atmosféra letného kempu. Tak ako jednotka je definitívny whodunit, toto je definitívny slasher ako taký. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé co jednička. Opět parta teenagerů, kteří nevěří v to, co se tady stalo. A opět dostanou za vyučenou. Konečně je tady Jason, sice s pytlem přes hlavu, ale je to on. Zabíjí někdy efektivně (hlavně ten invalida, ten byl dobrý), jindy je to obyčejné. Ani režijně to není žádná pecka, lekačky se dají čekat, takže nepůsobí a to, že mnohdy vše nesledujeme vrahovýma očima, ale je to jen matení, se dá za chvilku odhadnout. Jinak kamera je dost dobrá a zvědavá :)) (hlavně holčičí zadečky) a i ta hudba je poměrně zneklidňující. Navíc je ten film krátký, takže rychle uteče, i když závěrečná vyvražďovačka začne poměrně pozdě. Prostě je to hodně podobné jedničce, na kterou to dost odkazuje (úžasná scéna s hlavou maminky) a ničim to nevybočuje z průměru. Dám tři hvězdy, 60% a rozhodně půjdu i do trojky. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu se neobjevuje zmínka o tom, že by se film odehrával v pátek třináctého. (prokda)
  • V době natočení filmu se v Texasu odehrála série vražd, jejíž pachatel zabíjel své oběti s pytlem od brambor nasazeným na své hlavě. (oLí)

Reklama

Reklama