Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka přivádí na scénu Jasona a narozdíl od pozdějších dílů je ještě stále docela temná, jinak ale jde - i přes zábavné gore (probodnutí milujících se milenců, zabití vozíčkáře) - o průměr. A pytel na Jasonově hlavě až nápadně připomíná pytel na hlavě zabijáka ze staršího DĚSIVÉHO SOUMRAKU NAD MĚSTEM. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

precizne vladnuty konec prvniho dilu Pátku patril mezi nejoriginalnejsi zakonceni slasheru vubec.. fakt šupa, bezchybne... a Friday 13th dvojka ?..co rozhodne oslni je hruzyplny sound skomponovany s citem a neoddiskutovatelnym umem a efektni zpusoby mordu toho nejostrejsiho zrna..ale pytel na hlave voorheese to posral.. i tak, kvalita tohoto horroru je pro mnoho direktoru dnesni doby (slade, sonzero aj...), zcela nedosazitelna...ucit se ucit se ucit se (90%) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mimořádně povedený sequel dnes už legendárního seriálu. Vraždící mamka je pod drnem a tak se o svoje první slovo hlásí neposedný synek Jason, který hodlá oprášit zašlou slávu Krvavého tábora. Zpočátku si jen oťukává terén a schovává se v křovinách, ale jakmile nadejde noc, všechna ta nadržená mládež to má jasně spočítaný. A nejen ta. Mladý Voorhees neni totiž vybíravý a zmasakruje jak šerifa, tak i toho Bláznivýho Ralpha. Jason je zkrátka kolík i s pytlem přes hlavu. Puberťáci souloží a umírají, atmosféra cáká na všechny strany a Bloody chrochtá blahem. Nedílnou součástí série se stává Manfrediniho hudba, bez jehož ústředního motivu "kill kill kill, mam mam mam" by to zkrátka nebylo ono. Přesto je pro mě dvojka "jenom" odrazovým můstkem pro následující a dvě naprosto perfektní pokračování. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci citovo zaostalý Jason "poprvé". Pytel na hlave a zbraň v ruke. Kvalitné to je po viacerých stránkach. Sympatickí herci sú v takom žánri fakt diamant. Zlo, ktoré sa dá citiť, atmosféra skvelá, záver zaujimavý.. Slabšie ako jednotka, ale prekonať ju bolo (v mojom rozsahu) fakt noazaj ťažké. Bavilo ma to. U mňa spokojnosť. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak jako Noční můra v Elm Street má i Pátek třináctého slušný mysteriozní základ a vyvraždovat se začalo až v dalších dílech. Jason Voorhees s pytlem místo hokejové masky se tu poprvé objevuje na scéně a to znamená začatek jednoho z největších vrahů dějin filmu. Tento lesní netvor zavraždí každého, kdo vstoupí na jeho území. Přesto že ještě není tak silný, je neskutečně vynalézavý. Celá tato série není založena ani na ději, ani vyloženě na brutalitě a přesto je to základ teenage slasherů. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Bláznivý Ralph (Walt Gorney) se v původním scénáři jmenoval Ralphie Ratboy. (prokda)
  • Jelikož byl Jasonův (Warrington Gillette) make-up vytvořen na poslední chvíli, má jednu část hlavy zarostlou rezavými vlasy a vousy. Přitom v prvním díle vlasy nemá a v dalších pokračováních také ne. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama