Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že se tento díl drží celkem na úrovni předchůdcům. Bez čeho bych se však v každém dílu určitě obešel jsou ty dlouhé ukázky alá co jste viděli. Trošku to přidává takový seriálový smrad. A copak to 3D? Momenty kde se nějak projevilo by se spočítaly na prstech jedné ruky, ale na to, že to byl jakýsi počátek 3D, to bylo docela pěkným zpestřením. Jason konečně začal za něco stát. Nevím, zda se mi to pouze zdálo, ale už i ty postavy začínají trošičku připomínat přirozené jednání.Co bych naopak ve srovnání s předešlými díly vytkl, že mrtvol se mi zdálo méně a byly takové nepříliš sympatické. Dějová linie trošku začíná sterotypnět, ale věřte, že mi to tady až tolik nevadí. Způsoby smrtí orginální, až jsem se párkrát dokonce zasmál. Takže to bude za * * *. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozdielne názory užívateľov na tretie pokračovanie s hodnoteniami od najnudnejšej po najlepšiu sú, rovnako ako pri všetkých hororov s nekonečným počtom pokračovaní pochopiteľné. V podstate príbeh nie je príliš odlišný od predchádzajúcich častí (v tomto type filmov pochopiteľne ani nemôže byť), oživením je snáď konflikt obetí s motorkármi, z ktorých sa nakoniec tiež stanú obete. Film je spracovaný lepšie čo sa týka akejtakej dôveryhodnosti, Jasona je vidieť aj cítiť a neprichádza odnikiaľ. Rovnako dobre otvorený ostal aj záver, ktorý fanúšikom v roku svojho vzniku ponúkol otázku, či séria bude vôbec pokračovať alebo nie. My neskôr narodený sme vo výhode a môžeme si vkľude vychutnať opakované pozretie aj ďalšej časti, aj keď povedzme pred desiatimi rokmi nás séria zaujala tým, že sme boli zvedavý na ďalší vývoj príbehu a teraz s odstupom času skôr žasneme nad tým, čo pred viac ako tridsiatimi rokmi trhalo rekordy v návštevnosti a predaji kópií...Ak to však porovnám s dnešnými Marvelákmi, tak mládež rokov devädesiatych bola predsa len trochu náročnejšia... ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Třetí díl začíná přesně tam kde druhý díl skončil. Jason to přežil a ve vraždění může pokračovat. Trojku režíroval Steve Miner stejně jako dvojku a natočil to ještě líp. Taky jsme to měli půjčený od tátovýho kamaráda na videokazetě. Opět jako dvojka to bylo nahraný z programu Premiéra TV. Jo jo tenhle díl se mi líbil mnohem víc a taky proto že Jason tu má už svojí legendární hokejovou masku. A jak je už zvykem v týhle sérii, zas parta teenagerů odjíždí dodávkou blízko k táboru Crystal Lake. Scéna s trávou v dodávce mě pobavila :D A ještě je tady parta tří motorkářů, jeden bílej, jedna negryně a jeden negr a to jsou pěkný zmrdi a Jason zabije všechny tři :D Gore slušný, hlavně scéna s nohama se povedla. Jasona si tu zahrál Richard Brooker a je výbornej. Atmosféra napínavá víc než ve dvojce a na konci filmu kdy Jason nemá masku, tak jde fakt z něho strach, to byl ale ksicht :D Skvělá maska. Další pokračování Jasona se povedlo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je tak nudná, že nezaspať pri nej je umenie...Neskôr sa divákovi dostane aspoň aká-taká atmosféra s pár vychytávkami (harpúna). Aspoň nejakým pozitívom je posledných 30 minút kde sa Miner snaží rýchlo dobehnúť, to čo mu ušlo v predchádzajúcej hodine a celom druhom diely. Okrem toho, že Jason konečne nasadí svoju kultovú masku, ani tretí diel nevybočuje z radu celej série... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Původní název: Pohádka o tom, kterak Jason k brankářské masce přišel:-) Sice už to není to, co první dva díly (respektive je to úplně to samé, ale už ne tak děsivé), ale pořád je to kvalitní vyvražďovačka se skvělým Jasonem. I když tu scénu na lodičce si už mohli odpustit. Mimochodem některé z obětí byly docela i sympatické a některých mi bylo i líto. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy Rick (Paul Kratka) a Chris (Dana Kimmell) nasednou do auta a chystají se odjet pryč z tábora, je možné vidět v odrazu od zadního okýnka kameramana a dalších pár členů štábu. (Zdroj: ČSFD)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama