Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Jason... 3D! Tři déčko je tu dost vtipný. Spočívá v tom, že sem tam postava něco někomu podává nebo pod jinou záminkou něco strká přímo do kamery (třeba násadu od smetáku), která pak s 3D brýlemi vypadá trojrozměrně. Je to blbost, ale v pohodě, zkusili to. Průšvih ale je, že to už je třetí Pátek třináctého, který není dobrým hororem. Existuje vůbec nějaký dobrý Jason? Hlavně až zde, ve třetím díle, si je Jason Voorhees poměrně podobný. Konečně má hokejovou masku. Ale je to spíš neohrabaný vazoun, zatímco já znal Jasona vždy jako dost pohyblivýho zabijáka. V tomhle slasheru je kupa nudných postav, ještě horších než v předchozích dílech. Trochu mě jen pobavil ošklivý vtipálek, co fňuká nad tím, že když je ošklivý, tak bude aspoň zábavný (ale není ani to). Co se týče příběhu, tak mně přišlo, jako kdyby se tu tvůrci už definitivně přestali snažit. Už si to ani na žádný větší děj nehraje, je to jen záminka pro zabíjení - a aspoň to zabíjení je nakonec většinou fajn. Slušný brutalitky, jinak ale hrozný shit. (4/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vražedné zbraně se objevují, jak se to tvůrcům a obětem hodí, ale to nechejme stranou, protože dobrodružství tohohle primitivního chlapíka zdaleka nestojí na originálních zápletkách. Máme tu prostě standardní slasher se vším, co k sérii patří, tedy solidní atmosféru, přihlouplé postavy (které dělají všechno to, co jim z kanape budeme na dálku rozmlouvat), brutální násilí, trocha sexu a nahoty. Příliš (s ohledem na rok vzniku) nicméně nechápu ono „3D“, ale nelze si nevšimnout, že tu pořád někdo něco strká před kameru: baseballovou pálku, vidle i třeba jojo. Kudrnáčovi při těle pak můžeme děkovat za to, že Jason konečně sundal pytel z hlavy a všemi milovanou image získal právě od vtipálka, který v partě mladého masa na porážku platí za nejapného outsidera se smyslem pro černý humor. Takže konečně i s maskou hokejového brankáře a něčím ostrým v ruce Jason svou pracovitostí vynahrazuje tu poměrně hloupou vatu okolo. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jak se dívám (a jelikož jsem během několika málo dnů nakoukal všechny Pátky, mám celkem jasno) vychází mi trojka coby nejlepší Pátek 13., mající jako jeden z mála dílů opravdu vše. Drží se původního příběhu, Jason je ve formě a s maskou, puberťáci jsou sympatičtí tak akorát a všem šáfuje skutečně šikovný režisér. Vynikající slasher. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)

Reklama

Reklama