Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z prvních tří dílů je trojka asi nejnudnější, než se začne opravdu něco dít, tak uběhne zhruba hodina, pak se teprve pořádně objeví Jason v plný parádě v hokejový masce a začně porcovat mačetou, sice mu to nejde až zas tak kvalitně jako v pozdějších dílech, ale toho kluka co chodí po rukou rozsek vejpůl lahůdkově. Nicméně i když za tu zbylou půlhodinu stihne vyvraždit téměř všechny, tak to na mě stejně působilo dost slabě a průměrně, mimoto postavy jsou tady hodně tupý, včetně Jasona ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Konečne Jason zamenil trápny sáčok na desiatu za parádne mrazivú hokejovú masku.V dvojke Jason ešte vo vraždách mal medzery a bol pri nich nervózny,tu už zabíjal efektne,drsne a s tou Jasonovou krutosťou ktorou je známi.Atmosférou i napätím disponoval a to hlavne koli neznesiteľne mrazivej hudbe.Vraždy boli parádne vynaliezavé.Ako začal film nudným dojmom a mal som zato že mu dám nanajvýš 2* ale ako film postupoval aj moje nadšenie rástlo.Niektoré scény boli zbytočné a aj postavy sa chovali prihlúplo.Ale aj tak spokojnosť,zatiaľ najlepšia časť. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tovarna na prachy jmenem Jason se zde naplno rozjizdi.... Solidni obsazeni, klasicka hudba. Dobry zacatek, velmi ale velmi pomala stredni pasaz a kruta dvacetiminutovka na zaver... K lidem a psum zde pridava Jason kraliky a produkce skunka, takze behem dvou dnu dokazal Jason zkosit vice nez dve desitky lidi a na pul tuctu zviratek.... solidni kosic!!!! A hlasvne ze ma konecne masku... Jinak po prvnich trech dilech stale vevodi dvojka, co do kvality... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Ve třetím díle si Jason (Richard Brooker) poprvé nasadil na obličej svoji legendární hokejovou masku, kterou měl i ve všech následujících pokračováních. (Stocki)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)
  • Maska hokejového brankáře, kterou si tady Jason Voorhees (Richard Brooker) poprvé nasazuje, byla vyrobena společností Fibrosport pro klub Detroit Red Wings. Její podoba vycházela z masky Jacquese Planta, hokejového brankáře, který ji jako první začal v NHL používat v sezóně 1959-1960. Vyráběl si je původně sám. Dnes se už tento typ nepoužívá. (PetrPan)

Reklama

Reklama