Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nedávno som H5 znovu videl po možno aj viac ako desiatich rokoch a na vlastné prekvapenie ma to celkom bavilo. Pravdou je, že to má asi najhoršiu atmosféru zo ságy (stromy sú zelené a ani sa to nejako nesnažia zakryť) a je to solídna kolekcia hrozných autorských rozhodnutí (ignorovanie konca štvorky, nová hrozná maska, nový Myersov dom, telepatia, zabitie Rachel v úvode a nová postava otravnej Tiny, ktorej zabijú najlepšiu kamarátku, ale ide ďalej na párty). Na druhej strane záverečná tretina, ktorá vrcholí v dome Myersovcov je fantastická a to najmä pre dynamiku medzi (chvalabohu vtedy už rozprávajúcou) Jamie a Michaelom, čo vrcholí v odmaskovaní. Dobre to rozvíja rozorvanosť postavy, ktorá je zároveň dieťaťom uväzneným v dospelom tele a zároveň čistým zlom. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl éry Jamie. Do odpadu má film díky závěrečnému napínavému vyústění daleko, ale důvod k radosti rozhodně není. První polovina je dokonale zmršená a z Myerse se začíná stávat trošku telepat, který vždy malou Jamie spolehlivě najde. Zkrátka není se kam schovat a kam se ukrýt. Dr. Loomis začíná být podobně nesmrtelný jako oblíbený zabiják. Takže to začíná být už trošku otrava. Mikovo skóre: 10 kousků. Ještě že zhruba o 10 let později Steve Miner natočí dokonalý comeback. Jinak by se o původní série dala shrnout asi takto: I - 80%, II - 70%, III - 0%, IV - 40%, V - 40%, VI - 20%, VII - 75%, VIII - 15%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama