Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nebála jsem se (to se stává málo kdy), nebavila jsem se (to se stává častěji) a dokonce jsem ani nebyla zhnusená z postavy Michaela Myerse (to se stává často). Pár slavných ksichtů, jinak ale "zbytečný" díl a třetí hvězda je opravdu jen za Jamie Lee Curtis, kterou miluju, a která nebyla v Dýňové sérii nějakých 15 let. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trošku překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o velice solidní díl. Velmi mě potěšila i krátká účast dítěte Joseph Gordon-Levitta, který již v té době dovedl hrát. Příběh má taky cosi do sebe a vyloženě nenudí. Když se zrovna hlavní hrdinka neolizuje s jejím přítelem, tak se na to dá celkem i koukat. Michael řádí velice slušně a několik závěrečných minut je skutečně fantastických. Tísnivá atmosféra snímek taky často neopouští. Ačkoli jsem to podle velmi odpudivého plakátu opravdu nečekal, tak tohle se velmi povedlo. Jestlipak to vlastně nebyl nejlepší díl celé série?! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb jak tehdy sedmnáctiletý Joseph Gordon-Levitt skončil s hokejovou bruslí v obličeji. Bledá tvář bez emocí je zpátky, hlubší smysl to nemá, prostě jen producenti chtěli vymlátit z diváků další prachy na vstupném. A zaobalili to tím, že máme dvacáté výročí. Bob a Harvey Weinsteinovi se vykašlali na všechny epizody po té druhé a do popředí vrátili Jamie Lee Curtis. Její Laurie Strode je ředitelkou na soukromé škole, kam chodí mimo jiné i její syn, změnila si jméno a na temnou minulost spojenou s bratrem Michaelem se snaží zapomenout. Marně. Michael Myers je pořád při chuti a svou práci pořád ovládá dokonale. Laurie se ovšem tentokrát nechce nechat zahnat do pozice oběti. Jenže kdesi ve státě Illinois někdo podřízl bývalou sestru doktora Loomise. Důvěrně známý hudební motiv může začít znít. Toho času vychvalovaný hošan Kevin Williamson, který bodoval s Vřískoty nebo Tajemstvím loňského léta, exhumoval sérii a přinesl pokračování číslo sedm. Dnes máme Halloweenů tuším deset a beztak to není číslo konečné. Tým kolem režiséra Steva Minera tehdy přinesl klasické hororové atributy, mnohé scény jsou kontaktnější, zlověstný Meyers typicky děsivý, ale zároveň i dokáže odhadnout jednání svých obětí, snad i rozdvojovat (holt je všude) se umí. Ač volí volnější rytmus zabíjení. Laurie vystupuje jako ostřílená hrdinka, nestepuje někde v koutě, až její povedený bráška udeří: čeká a je připravená. S hasičskou sekerou v ruce. Je to velmi krátké, funkční a uspokojující. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jako už u všech ostatních Halloweenů, mě opět i v tomto díle hned uchvátila hudba, která je bezchybná, stupňuje atmosféru a zvětšuje prožitek z filmu. Hudba je vůbec velice silný klad celé série, i v třetím díle se mi líbila, i když hodně lidem určitě ne. Halloween H20 mě dlouho míjel a musím říct, že to byla jenom moje chyba, kvalitou se vyrovnává nejlepším dílům série (prozatím 1,remake Rob Zombie, H20, 2, 4, 3,6,8). Už mi chybí jenom shlédnout 5 díl a mám další hororovou sérii úspěšně za sebou. K hereckému projevu můžu říct, že Jamie Lee Curtis jako tvář Halloweenů hrála opět přesvědčivě a i její přerod v „akční hrdinku“ byl obstojně podán. Josh Hartnett nějak „ultra“ nevadil, ale více mě bavil ve Fakultě a 30 Days of Night. M.Myers klasicky ve formě a klasicky dlouho umíral ;-) tradice se přece neruší. 7+/10* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Rozhodně je tento díl hned po druhém Halloweenu z r.1982 nejlepší. Dá se i říct (tak jsem to v tomto snímku pochopil), že to v podstatě ignoruje předchozí 4 části. Dějem to navazuje na výše zmiňovaný 2 film. Máme tu postavu Laurii Strodeovou, která se za ty léta změnila, neustále má noční můry o M.Myersovi a neustále hlídá svého 17 letého syna. Takže po této stránce mě film, bavil, sice se to celé rozjede až po nějaké cca 50 minutě filmu, ale to přece nevadí. Úplný úvod mě moc nezaujal, ale jakmile se zde objeví postava Laurie tak už je na co se dívat. Jakmile začne vyvražďování, tak jsem byl mile překvapen, jak dobrou režií to bylo celé pojato. Nebylo to vyloženě krvavé, vražd bylo méně, ale kvalitních. Především to mělo výbornou atmosféru a velké napětí. Laurie se s Myersem moc nepárala. Chvílemi mi to i připomnělo skvělou hororovou sérii Vřískot. Myers měl zde dobré scény. No, něco málo chybělo a snad by to byl i nejlepší díl ze série. K tomu nechybí skvělý soundtrack Halloweenu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Vďaka produkčným nezhodám a neustálej nespokojnosti s výzorom môžeme vidieť, ako sa niekoľkokrát počas filmu mení vzhľad masky Michaela Myersa (Chris Durand). Čerešničkou na torte je záber (0:58:16), na ktorom je maska spravená kompletne pomocou počítačovej grafiky. Celkovo sú teda použité štyri verzie: maska, ktorá bola použitá v predošlej časti/Stan Winston maska/KNB maska/CGI maska. (tXtX)
  • Film měl původně - na popud Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), která chtěla uctít dvacáté výročí původního Halloweenu (1978) - režírovat John Carpenter, ale producent Moustapha Akkad mu odmítl zaplatit požadovaný honorář ve výši 10 miliónů amerických dolarů. O ten si Carpenter řekl jako kompenzaci za ušlé zisky ze zmíněného prvního filmu, za který tehdy dostal pouhých 10 tisíc dolarů plus 10 % z tržeb. (Eldrick)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama