Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (235)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to je blbost, když si bába v jezeře vykrmí krokodýla na velikost polovičního T-Rexe, ale to je přece úplně jedno. Bezvadně zvládnutá stopáž a veselé, často až parodické, obsazení dělá z Jezera velmi zábavný, ale často i napínavý, odpočinkový film, který myslím nikoho neotráví. Těch 56% mě ale zaráží, vždyť je to prostě prdel... 85% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu veliké překvapení. Už na samotném počátku nám tvůrci ukázali jakým směrem se chtějí pohybovat. Celá první pasáž tak vyznívá spíše jako detektivní thriller, kde několik bizardních figurek pátrá po příšeře, která pomalu likviduje zdejší potápěče. Zatímco extravagantní milionář je skálopevně přesvědčen, že se jedná o obyčejného krokodýla, ostatní osazenstvo očekává spíše nějaký daleko zajímavější objev, prehistorickou příšeru. Tady bych rád pochválil skvělou práci režiséra, který diváka zatáhne přímo do nitra příběhu a v malých náznacích mu pomalu objasňuje celou tu záhadu, ten si tak může představovat, že je sám přímým účastníkem děje. Když se snímek přehoupne přes polovinu je razantně změněno i jeho tempo, což rozhodně není na škodu, přestože první pasáž ještě ani nezačala nudit. Místo pomalého budování atmosféry je nám představen ještěr v plné parádě a my se pomalu dozvídáme odkud se tu vlastně vzal a z jakého důvodu přetrvává. Není třeba ani nijak více upozorňovat, že tyhle důvody jsou pořádně praštěné, vzhledem k celkovému pojetí příběhu si ovšem není třeba klepat na čelo, neboť Jezero velice umně pojí nefalšovaný temný thriller a černou komedii. Spolu se skvělým hudebním doprovodem začíná hon na tu vraždící bestii, při němž se s tím roztomilým zvířátkem pomalu seznamujeme a začínáme chápat milionáře a jeho lásku k němu, stejně jako u Konga zde začneme zabijáka obdivovat a pomalu začneme zjistit, že za tím obludným tělem se přece jen schovává hodné zvířátko. Jezero sice má své chyby a ne všude funguje tak jak by si autoři přáli, na svůj rozpočet se ale jedná o velmi příjemné dílko, které nikoho neurazí. A ten humor, to je vážně chuťovka. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V jednej z Kanadských rezervácii sa z ničoho nič objaví Japonský krokodíl, ktorý žerie všetko čo mu príde do cesty. Skupinka vedcov na čele s tamojším šerifom má za úlohu zistiť, ako je to možné, že dokáže prežiť v tamojších vodách. No tak úprimne povedané, toto som ani omylom nečakal. Samotný snímok sa na nič seriózne nehrá, suchý humor mi absolútne vyhovuje, no a keď k tomu prirátam zopár snaživých (aj keď možno trošku smiešne nepodarených) efektov, nemôžem fakt inak, iba vyjadriť obrovskú spokojnosť. Na záver by som už len rád divákovi zdedil, že tento snímok je úplná blbosť, tak nech sa s tým zmieri omnoho skôr, ako na svojej klávesnici stlačí "enter ". Berte "Lake Placid" odľahčene a budete v úplnej pohode - 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Minerova horrorově-režijní filmografie je kvalitativně hodně rozlítaná. Tohle mě ale baví. A docela dost. Panoramaticky nádherná příroda. Parádní podvodní scény (na ty mě utáhne film skoro vždycky). Docela dobrý a fungující humor. Opravdu uhrančivá policistka. Poměrně dobře zvládnutý krokodýl. Pár dobrých scén (ulovení medvěda). A samozřejmě Bridget Fonda. Pro tuhle holku mám fakt slabost a tady jela jak namydlenej blesk. Dobře, jako horror, z něhož by mělo alespoń trochu mrazit, to asi nefunguje, ale film je to hodně pohodovej, zajímavej a zábavnej. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Hravé, príjemné, vtipné a svieže - to sú tie najväčšie klady tohto filmu. Tradičný hororový príbeh o obrovskom záhadnom stvorení (v tomto prípade aligátorovi), ktorých sa v minulosti natočilo požehnane, je v tomto filme zobrazený samoparodicky a s nadhľadom. Našťastie sa z filmu nedýcha trápnosť a gýč, ale celkom príjemných 82 minút jednoduchej priamej zábavy. Taký filmík na odreagovanie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Černé jezero, kde se děj odehrává, je fiktivní a ve státě Maine byste ho hledali marně. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Jazva na čele Brittany Snow je skutočná, aj keď vo filme je výraznejšia. Brittany o svojej jazve uviedla: "Jazvu som si spôsobila, keď som mala 3 roky a spadla som na tehlu. Moja sestra ma mala na starosť, na chvíľu na mňa zabudla a potom som sa potkla, spadla som a rozbila som si hlavu. Rozhodla som sa, že ani neskôr nepôjdem na plastiku. Rozhodla som sa to prijať. Teraz si myslím, že mi to pridáva charakter. Páči sa mi to." (Arsenal83)

Reklama

Reklama