Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

phoenixer odpad!

všechny recenze uživatele

Další česká mučící zbraň? Celé herecké obsazení je už dávno za zenitem. Senior vedle seniorky. Přesně díky takovým to filmům česká kinematografie upadá do ještě větších... v rámci korektnosti, řekněme žumpy. Paní režisérka Marinovová se zřejmě probudila z kómatu a začala používat internet. Bravo, smekám, až na to že Ameriku objevil Columbus a země opravdu není placatá. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Ano, je to komedie, ale i tak by snad vše mělo dávat trochu smysl. Vašut je rozveden a po zásluze oškubán Hybnerovou jako slepice. Jeho Ex ho oškube o dům, auto, vyluxuje účet. Chceš snad ze mě udělat bezdomovce, rozčiluje se Vašut do telefonu. Následně odjede za bráchou do hotelu na horách a začíná si žít jako nějaký rentiér, žádná práce, jen lyžování, balení mladých holek, sex a chlast. Pokud vlastní hotel na horách, ten manželku při rozvodu jako nezajímal a milostivě mu ho nechala? No tak to dopadl Rudolf velice dobře při tom rozvodu a nemá proč si stěžovat. Celý hotelový personál tvoří asi jen věčně ožralí a nic nedělající bráchové Vašut s Etzlerem a recepční Kohoutová, která je v práci asi pořád a dělá recepční, kuchařku, pokojskou 24 hodin denně, k tomu se stará o dceru, a ještě stíhá vozit zaměstnavatele po bordelech. Product placement strašný, občas na diváka vykoukne zelený ufon, pochválí se Bandi, sušenky Manner na stole. Evička Decastelo už asi přijímá nabídky na role jen s podmínkou, že se do některých záběrů natlačí i její dětičky, je potřeba jim umést cestičku do showbusinessu, no nejsou to jediné protekční dětičky v tomto filmu. Vrcholem je však zápletka, která je dopředu divákovi jasná. Náhoda, že si Vašut nabalí na anonymní seznamce zrovna majitelku sousedního penzionu, kterou s bráchou nesnáší, ačkoli ji záhadně nikdy nepotkal, neviděl a pak spolu randí a nikdy na to nepřijdou (nebaví se o své práci, neukáže Vašut fotku svému bráchovi, vídají se jen na jiných místech atp.) je až neuvěřitelná. Navíc reportáž natočí zrovna Vašutova Ex, která ho oškubala při rozvodu a zrovna pracuje v televizi. Celý ten film je jedna velká náhoda a blbost. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvěma románům to je výrazné zhoršení. Asi bych ale neměl tyto filmy porovnávat, kromě titulu a žánru spolu totiž nemají nic společného. Přijde mi, že si paní režisérka jen chtěla přivydělat na popularitě předchozích románů (soudě podle toho, kolika jinými názvy si tento film prošel). Bohužel už si přitom nevzpomněla, že k tomu by taky její film musel být nečím výrazný a to Román pro pokročilé rozhodně není. Zápletka je nudná a často nesmyslná, posatvy nejsou zajímavé a prezentace taky není ničím zajímavá. Herecké výkony jsou slabé, tomu bych  e ale asi neměl divit, film má otřesné dialogy a ty by kloudně zahrát nedokázal snad nikdo. Nejvíc mi ale vadí ta spousta product placementu. Kdybych z filmu vystřihnul všechny scény, ve kterých se objeví reklama na kdejaký produkt, tak bych ho zkrátil nejméně o třetinu. Jediný kompliment, který tomuto filmu můžu dát, je, že je trochu lepší než Seznamka - předchozí výtvor paní Marinovové, jinak zde téměř žádná pozitiva nejsou. 3/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Odpadu to uteklo těsně,a to zásluhou Vašuta,kterýmu prostě odpad dát nemůžu.Jinak je to předvídatelný, nevtipný, a hlavně kreténsky obsazený.Ne,že by při reorganizaci obsazení hlavních postav(kromě Vašuta)došlo v celku k nějakému zlepšení,ale dvojice Jitka Čvančarová a Miroslav"vodka"Etzler dělá filmu doslova zabijáckou službu,a žene ho do toho nejhlubšího kanálu,kterej existuje.Film,kterej je potřeba sledovat ve stavu,v kterým je celou tuhle podívanou Etzler.Takže našrot.10%. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jako z český produkce jsem za posledních pár let viděl i horší věci, jak v kině, tak i v televizi, silvestrovská bakalářská historka roztažená na celovečerák. Dokonce bych tam podprahově viděl i metahumor, kdy ty vtipy hlavně s Etzlerem jsou trapný schválně, aby si z nich autoři dělali sami srandu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nabídku na ztvárnění jednoho ze dvou bratrů obdržel nejprve Ondřej Vetchý, který však roli odmítl. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno