Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

radaza 

všechny recenze uživatele

Naprosto odmítám jako kritérium filmu, že je sexistický. To bychom mohli přidat další minus, že tam nebyl černoch. I sexistický film může být dobrý. To ale není případ tohoto filmu. Většina herců v čele s Evou Decastelo (naprostá záhada, jak ji může někdo obsadit) a Berenikou Kohoutovou tu spíš existuje , než hraje. Zápletka vydá tak na půlhodinový bakalářský příběh a většina dialogů je opravdu stupidních. Celé to je jako hodně dlouhá hloupá sdružená reklama od oplatků Manner po obleky Bandi. Po Nabarveném ptáčeti si říkám, jestli to má Čvančarová zapotřebí v tomto hrát. ()

xmatysekx odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý zvěrstvo, kterym jsme si zpříjemnili večír na dovče. Sexistický, trapný, nudný, fakt hodně líně napssaný a do toho Etzler v roli notorickýho alkoholika klasicky vykreslenej jako funky strýček, co si občas prostě přihne a je to děsná sranda. Jo a syn Bohdan se samozřejmě nepovedl, protože nechlastá a nekouří, akorátže vůbec! Ha! Je normální - kouří a pije z placatky na tajňáka! Horší film jsem neviděl hodně dlouho. Myslim, že 27 %, který to momentálně má jsou až až! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od Sezn@mky se Zita Marinovová vcelku posunula. Zjistila, že méně je někdy více a celý film postavila na menším počtu herců, na realistických situacích a normálních lokacích. Minimálně Vašut a Čvančarová hrají jako ve skutečném filmu, a je skoro až škoda, že podobně velké role nemívají častěji. Oba si umí poradit i s těmi nejhloupějšími dialogy a dokáží vytěžit z každé situace maximum. Celkově sice Rom@n pro pokročilé pořád spadá mezi amatérské parodie všech těch Románů pro ženy / muže, ale pokud bude mít Marinovová minimálně tolik energie jako Magnusek, skoro se začnu na ty její příští počiny těšit. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat stádovitost hodnotitelů. Ptám se v čem je tenhle "Román" horší než předchozí odnože Románů pro...? V ničem. Dokonce mi příjde poctivější, taková plytká komedie s prvoplánovým dějem, která je pojatá velmi levně a lowcostově. Aspoň si nehraje na nějaké umělecké dílo. Když to natočil Renč, mělo to o 30% více. Asi významný vklad režiséra. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli stagnaci žánru rom-com z anglofonních zemí začínám být rád za každou alespoň trošku normálně natočenou českou šovinistickou komedii. A že těch špatných je stále dost a dle mého Román pro pokročilé do této kategorie nepatří. Takovým trademarkem tohoto našeho subžánru jsou typicky prostoduché scénáře a většina recenzentů se přes to zkrátka nedokáže přenést. Proto asi zde ty černá čísla. Ovšem já čekal zrůdnost, ale zároveň jsem měl jeden večer náladu na něco úplně nenáročného a překvapilo mě, jak dobře jsem se bavil. Marka Vašuta jsem měl vždycky rád, přibylo sice mnoho vrásek, ale charisma a důvtip zůstaly a s Etzlerem utvořili vtipnou bratrskou dvojici. Čísla na Netflixu hovoří jasně a já se vůbec nedivím proč. Jen zda by to chtělo tu modrou. Za mě 7/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme môžeme vidieť aj odkaz na predchádzajúci film od režisérky. Konkrétne sa tam objavuje logo Sezn@mka. (Johnny.ARN)
  • „Hraju prostopášného alkoholika, takže jsem vlastně nehrál. Čerpal jsem ze své minulosti a šlo to dobře. Hodně jsme se u toho bavili,“ řekl Miroslav Etzler. (SONY_)

Reklama

Reklama