Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát. A samozřejmě kromě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohly se myšáka zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (186)

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Myš z dětskýho domova , mladej doktor House a záporák z ,, Jako kočky a psi. " Tak by se zřejmě dal s dnešním nadhledem hodnotit tento film - vzhledem k tomu že ale v době vzniku tohoto filmu žádný z výšše zmiňovaných titulů v kině nebyl musím říci že jsem se skvěle bavil. Michael J.Fox v češtině Dejdar...prostě tenhle film byl parádní. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka pro malé i velké, která neurazí žádnou věkovou kategorii. Příjemný humor proplouvá celým filmem a skvělá práce techniků dává v mnoha scénách zapomenout, že Stuart je pouhý sled pixelů. Na čemž má podíl i Martin Dejdar v hlavní dabingové roli (leč kvalit Foxe, který Stuarta mluví v originálu, nedosahuje)... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte tu situaci, kdy máte starostí plno, nechcete se ničím příliš zatěžovat a spíše oddechovat? Tak tento film, stejně jako jeho pokračování, jsou tu přesně pro vás. Je jedno, který díl si vyberete. Mimochodem, s odstupem času je pro mě zajímavé zde vidět představitele prince Jiřího z Černé zmije - Hugha Laurieho. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S touhle pohádkou o malém myšáčkovi nemám nejmenší problém. Vtipná a zábavná podívaná nastává v okamžiku, umíte-li jako dospělec dát svůj mozek do režimu „off“, přijmout cokoli a hlavně nic neřešit. Tatínek má skvělé hlášky, jako např. „členové rodiny se nejedí“, velmi kladně hodnotím Stuartovu animaci, dokonalou kocouří bandu a v neposlední řadě chválím úchvatnou hudbu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Littleovi chtějí svému malému synovi pořídit brášku, a tak vyrazí do nejbližšího dětského domova. Místo sirotků a odložených dětí si však vyberou mluvící krysu a diví se, že z toho jejich "lidský synek" není tak odvázaný jako oni... Efekty jsou možná dobré, ale z morálního hlediska se jedná o hnus. Nebýt "Snížka"... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 140 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 300,1 mil. (NIRO)
  • První den jde Myšák spát v modrém pyžamu, ale probouzí se v červeném. (Mr.Hudson)

Související novinky

Takový rodinný kung-fu film

Takový rodinný kung-fu film

30.08.2006

Jackie Chan jako čínský mistr kung-fu a Jet Li hledající pravý význam tohoto umění ve starých chrámech v jednom filmu? Srdce nejednoho ortodoxního fanouška by jistě zaplesalo, ale Původně měl tento,… (více)

Reklama

Reklama