Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk není šťastný, dokud nepřijde dobrá smrt. A tu se snažím svým subjektům poskytnout." Uzavřít subjekt je byznys, tomu rozumím, ale už by těm nájemnejm zabijákům měly odbory zakázat mít rodiny. Mě už ta jejich slabina trošku nudí. Navíc akce není nic moc, což se dá pochopit. Herci si totiž při boji připadají jako Bruce Lee, ale já se obávám, že by s nima vytřel tatami i František Koudelka z STS Chvojkovice - brod. Přesto mě to celkem bavilo. Patrně proto, že mám slabost pro drobný dámy s obřími bouchačkami. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši, taková sračka. To už se noví akční hrdinové vybírají losem? Hollywoodští papaláši sedí v zasedačce, vytahují papírky z misky a:"Jé, já mám Jessicu Chastain". Tak nějak? Jinak totiž nechápu, o co přesně komu šlo. Dokud naše pseudo akční hrdinka své cíle zastřelí nebo znehybní injekcí, ještě se to dá. Ale jakmile začne mlátit chlapy ala John Wick, nastoupí takový ten pocit, že by se člověk nejradši zavrtal studem do křesla. Průser není ani tak klasické váhové klišé, že všechno rube 40tikilová vyžle, ale spíš forma - jak hrozně je akce natočená. Nejen pomalý střih bez ráznějšího spádu, divně vybrané úhly kamery a tak dál, ale v prvé řadě to Chastain absolutně nezvládá. Je při těch pohybech neskutečně jalová, až mi jí bylo líto, z tělocviku nejspíš jedničku neměla. Nevěřil jsem jí roli ani co se za nehet vleze. A tím obehraným scénářem chtěli dokázat co? Proč to vzniklo? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Film na stejný brdo jako Rudá volavka, Atomic Blonde nebo Anna, tady zase pro změnu kosí neschopné chlapy padesátikilová Ava, která je sice sexy, ale to je tak všechno. Ava je totiž nesympatická píča, který co vteřinu přejete smrt. Co tam v roli úplného joudy dělá takový Common mi je záhadou, Colin Farrell hraje buď v hrozných filmech, úplných sračkách a nebo topovkách, naštěstí tady aspoň hraje docela zajímavou postavu a díky jeho super bitce s Malkovichem sem tomu taky přidal hvězdu, co měl ovšem znamenat ten konec, to mi hlava ty píčo nebrala, strašně sem se modlil, aby tu debilní píču vyhodil ze třicátýho patra hotelu. A Ioan Gruffudd přešel od hlavních rolí v komixových blockbusterech k mini rolím ubrečených podnikatelů, kteří dostanou kulku. Veselé konce. No prostě sračka, ty 2* zpětně vlastně nechápu. 30%. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ava je jednou z prvních vzpomínek na doby, kdy kina ještě fungovala normálně. Generická "zabijácká" hříčka, která postrádá nápaditost a napětí. Asi tak by se dal celý film shrnout. Jessica je nanejvýš průměrná a Farrellův záporák děsně unylý. U jeho postavy jde jasně a zřetelně vidět, že i když máte skvělého herce, stačí naprosto otřesný scénář a je konec všech nadějí do kvalitní filmový zážitek. Už proto si budu muset brzo na spravení chuti pustit znovu Gentlemany, kde byl Colin výborný. Gradace příběhu je navíc nulová a souboje jsou strašně zmatené (a to nemluvím o té závěrečné hrůze). A to jsou přesně ty problémy, kterých by se podobné snímky měly vyvarovat. Soubojů je navíc jen poskrovnu... Jedním z mála pozitiv tak zůstává Malkovich, jehož "otcovská" role je alespoň trochu zajímavá, zábavná sesterská konverzace v restauraci a kompromitující mise, která to všechno tak nějak spustí. Nudil jsem se, a proto nebudu třetí hvězdičku přidávat ani v ohledu na to, že v kinech momentálně nic moc lepšího není... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Herečka Chastainová dosud hrála filmové role , v nichž ukazovala křehkost, inteligenci a přitažlivost. Zde je ještě více sexy, s vojenským výcvikem. Svou sexy polohu zde ale jen hraje a v soukromí chce být nenápadná a nenalíčená. Film se zabývá Aviným soukromým soubojem se světem a vrátit se k rodině. Žánrem je film něco mezi akčńákem a realistickým dramatem. Dynamika filmu postupně záměrně upadá, jak znázorńuje bod zlomu Aviny kariéry. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)

Reklama

Reklama