Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (949)

Nin 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací ke svým kořenům a předvádí tu cool gangsterku. Možná bych si měl jeho první kousky zopáknout, ale Gentlemani jsou podle mě dost jiní než například Podfu(c)k či Sbal prachy a vypadni. Kupříkladu podle mě tenhle film mnohem více tlačí na komedii... a mnohem více kašle na nějakou logiku a realističnost, nejhlavnějším cílem je být cool. Máme tu spoustu skvělých herců, ale ty tu slouží jen k tomu, aby měl film co největší frajery, případně aby byla sranda. Nemůžu si pomoct, Gentlemani mi připadají hrozně povrchní. Kdyby se jednalo pouze o komedii, tak by mně to nevadilo. Jenže oni jsou Gentlemani komedií jen občas. Jsou pasáže, kdy tenhle film je plný vtipů - a často velice dobrých - pak se ale Ritchie zase soustředí především na tu gangsterskou část, která se snaží být drsňácká a v lecčem realistická (společenské třídy, legalizace marihuany, ghetta...), a tam mi prostě dost vadí, když se autor filmu tváří, jaký vám ukazuje velkolepý příběh... A neukazuje. Je to scénář plný logických děr a přehnaných nesmyslů (Youtube videem by se zabývala policie, "důkazy" na konci jsou jen v kufřících - protože profesionální bulvární novinář asi nezná internet...), jen jsou v něm občas dobré vtipy a všechno to odehrávají velice charismatičtí herci. Slušný film, ale velmi slabý Ritchie. Rozhodně tohle u něho není návrat ke kvalitní filmařině. (7/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ritchie se vraci ke korenum a je to hodne velka pecka, i kdyz ke genialite Podfucku a Prachu tu jeste neco chybi. Scenar je radne zamotanej, i kdyz neco clovek precijen predem odhadne, dokaze udrzet v napeti az do konce. Skoda, ze je film misty zbytecne moc ukecanej na ukor nejakejch vizualnich paradicek, je mi jasny, ze tenhle typ filmu nema bejt o akci, ale obcas trochu zvysit tempo by nicemu neuskodilo. Film ale samozrejme tahnou postavy, kterejm Ritchie napsal skvely dialogy a tak maj vsichni prostor to poradne rozjet. Nema smysl je vyjmenovavat vsechny, protoze vsichni jsou naprosto perfektni a charismaticky. Za me velka spokojenost, ale k maximalnimu hodnoceni mi precijen neco chybi. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal tři, ale už teď (po měsíci?) ani pořádně nevím, o čem to vlastně bylo. Kdyby to nebyl 129. nejlepší film na csfd a kdyby to na mě pořád odněkud nelezlo, nechal bych to být. Ale takhle prostě nelze. Tři hvězdičky jsem dal Shawshanku, a na ten si i teď (po více než čtvrt století) pořád matně vzpomínám. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení. Dlouho jsem se v kině takto dobře nebavil. Film táhne vhodně zvolené obsazení, scénář a hlavně výborné dialogy. Nechybí vtip, napětí, chytrost a přestože se ve filmu slov f*ck řekne asi milionkrát, neobsahuje žádné nechutnosti a zbytečné násilí. Nejlepší Guy Ritchie co jsem zatím viděl! 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn gangsterka s výborným obsadením, ale na zadok som z nej nespadol. Niektoré dialógy, prekladané vysvetľujúcim obrazom pôsobili trochu trápne a ak sa chcel vyrovnať Tarantinovi, tak má Ritchi ešte rezervu. Spočiatku sa to na diváka sype, množstvo postáv a mená, v ktorých sa máme orientovať, ale postupne sa to vyjasní. Humor tam bol, ale chcelo by to viac, príležitostí na to bolo dosť. Hudba vo filme skvele funguje a v podstate to klape presne v štýle G. Ritchie, ale napr. Podfuck sa mi páčil o dosť viac. 80%. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • V původním návrhu filmu měl Raymond (Charlie Hunnam) vystupovat pod přezdívkou „Posh Pete“. (ČSFD)
  • Aby si Hugh Grant (Fletcher) vypomohl při svých dlouhých monolozích, napsal si pomocné lístky. V noci před natáčením avizovaných scén mu ale neznámí pachatelé vykradli auto a odnesli si i jeho "taháky", takže musel spoléhat na svou paměť. (TaNya_)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama