Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (280)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pixar přichází s dalším zajímavým světem,ale tentokrát jako by tvůrce nebavilo (nebo neměli čas) ho nijak víc rozvíjet a hrát si s ním.Přitom potenciál který v něm dřímá je neskutčený.Díky tomu tak nakonec zbyla pouze dobře vypadající (což už ale je víceméně standard) a místy vtipná rodinná podívaná,která se opírá o tradiční hodnoty.To ovšem dnes dělají dvě třetiny animáků a na Pixar je to prostě málo.Vyloženě jsem se nenudil a věřím že děti se budou bavit,nicméně nemůžu říct že bych si Onward zařadil po bok takových jako Wall-E a další a měl potřebu vidět opakovaně...70% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Po lehce opatrnějším začátku, zhruba od "O as Onwards!" se film rozjede v takovém tempu (a co je důležitější, nesleví, naopak přidá na obrátkách až do finishe), že jsem jen zíral, tlemil se a užíval si klasicky skvělej pixarák s jen tím nejlepším od Walta. Chemie mezi Prattem a Hollandem funguje fantasticky a vůbec celý příběh, emoce, vizuál a vtip je naprosto skvěle dávkován. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pixar umí. Měla jsem za to, že jelikož tahákem letošního roku bude jednoznačně Soul Peta Doctera (s premiérou na podzim 2020), tak tento druhý letošní Pixar film méně známého režiséra bude naopak znatelně slabší. Byl to však omyl. Je sice pravděpodobné, že Soul možná dosáhne ještě vyšších kvalit, ale to nedělá automaticky Onward (Frčíme) horším filmem. Jak se dá od Pixaru čekat, je to velmi kvalitně zpracovaný, zábavný, hravý snímek s přesahem. Jako obvykle je zde důraz na rodinné vztahy, ale Pixar opět dokazuje, že je schopný vést příběh trochu nepředvídatelným a originálním způsobem, který navíc dokáže přirozeným způsobem dojmout, aniž by tlačil na city. Jsem přesvědčená, že komu se líbilo Inside Out nebo Coco, ten ocení i tento film. Za mě má hodně co nabídnout - nejen humorné a dojemné momenty, ale také mnoho dalších věcí k zamyšlení, například ohledně hodnoty tradic a historie v moderním světě (okolo čehož se vlastně točí celý ten příběh). Za mě tedy plnohodnotný Pixar zážitek, který je na pomezí 4 a 5 hvězd. K pěti hvězdám stačilo už jen málo (chyběl mi třeba chytlavější hudební soundtrack). ~(4,4)~ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na tejto Pixarovke mi jednak nesedel ten fikčný svet využívajúci rôzne fantasy postavy a pravidlá, keďže fantasy žáner ma nebaví. Naviac si ale myslím, že je to podané strašne nudne. Dan Scanlon posral už pokračovanie mojej srdcovky Príšerky. Onward má na prvý pohľad všetko, čo by Pixarovka mala obsahovať, ale ako celok to príliš nefunguje. Dojímavé scény ma nedojali, komické nerozosmiali, postavy si ma nezískali a vlastne mi bolo úplne jedno jak sa to skončí. 4/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Animovaný gigant Pixar přináší další emotivní dobrodružství pro celou rodinu. Film je to opět velice příjemný a zábavný pro všechny věkové kategorie, jen to tentokrát působí jako takový menší film, kdy se ani sami tvůrci nepokouší překročit svůj stín, ale jen pobavit. To se jim daří, ale přeci jen je divák od nich zvyklý na něco většího. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama