Reklama

Reklama

Nicky Larson: Agent amatér

  • Slovensko Nicky Larson: Agent amatér (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nicky Larson (Philippe Lacheau) je mimořádný soukromý detektiv, který se proslavil také jako neporazitelný pouliční bojovník či neomylný odstřelovač. Často bývá pověřován řešením úkolů, s nimiž si nedokáže poradit nikdo jiný na světě. Za pomoci své partnerky Laury (Elodie Fontanová) nabízí zákazníkům výjimečné služby, přičemž všechny jsou víceméně velmi nebezpečné. Ale i takový slavný profesionál jako Larson má jisté osobní nedostatky - často podléhá obzvláště silné náklonnosti k něžnému pohlaví, což nejen ohrožuje výsledky jeho práce, ale i šíleně zlobí jeho partnerku Lauru. Jeden z jeho významných klientů ho jednoho dne pověří náročným úkolem: je třeba zajistit bezpečnost vznešeného Kupidova parfému, vůně, která udělá každého, kdo jej použije, absolutně neodolatelným. V důsledku chvilkové Larsonovy nepozornosti však legendární parfém padne do rukou zločincům. Nicky Larson musí božský parfém získat zpět a regenerovat jeho skvělé vlastnosti, což však zdaleka nebude jednoduché ... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (77)

kingik 

všechny recenze uživatele

Francouzi adaptovali, nebo spíše adoptovali, starý japonský comics City Hunter, jehož hrdinou je jedinečný a svérázný soukromý vyšetřovatel Nick Larson, který se rád obklopuje krásnými ženami, pojí ho nerozlučné přátelství se sympatickou spolubydlící, o které netuší, že i přes její pánský styl, který razí, dokáže být proklatě sexy, a který je najímán na ty nejzapeklitější případy. Jedním takovým se stane i prapodivný případ týkající se séra lásky, jež je převratným vynálezem v oblasti vědy a v nepovolaných rukou, dejme tomu teroristů, by mohlo být katastrofou. Schůzka s klientem, který jej vlastní, ukáže, že účinky po aplikaci séra/parfému způsobují, že se do vás zamiluje každý, na koho si ukážete. A můžete začít projevovat city i jedincům stejného pohlaví, i když jste přísně heterosexuální. A když se parfém skutečně dostane do nepovolaných rukou náhodného kolemjdoucího, bláznivá mise může začít. A bude u toho i Pamela Anderson. Talentovaný herec, režisér a scenárista Philippe Lacheau  je hvězdou francouzského filmu a pláten francouzských kin současnosti, u nás je jeho fanouškovská základna nevelká. A i přesto se nějaký film, kde se mihl/objevil, probojoval i do našich kin, kdysi třeba (K)lamač srdcí, mnohem později už celkem zabodoval komediálními příspěvky Vezmeš si mě, kámo?, Alibi na klíč. Stále ale mají čeští diváci jeho komedií problém si ho dostatečně zapamatovat a s nějakou konkrétní rolí si ho spojit. V téhle opravdu šíleně bláznivé komedii navíc vzhledově zase vypadá poměrně jinak. Jeho kreace muže posedlého ženami a neohroženého bitkaře, když se situace vyhrotí, je tím nejlepším, co jsem od něj zatím viděl. Směsice úmyslné trapnosti, svižné povedené akčnosti a gejzíru šíleně absurdních a nemálo parodických situací/scének/odkazů (namátkou bondovky) je dávkována s velkým režijním přehledem i nadhledem. Lacheau neopomněl na své kolegy, Tareka Boudali a Elodie Fontan. Zvláště účinky sexy šarmu druhé jmenované mohou mít pro nepřipraveného diváka vliv na jeho chámovod. Komedie nasadí po chvilce vysoké tempo, které nikterak výrazně nezpomaluje a nepolevuje, objeví se i nějaký ten explicitní výjev, k mání jsou i originálně absurdní gagy a již zmíněná (odkvetlá) Pamela Anderson. Kupodivu nic nenasvědčuje tomu, že by Lacheau a spol. usiloval o zábavné repete. Zřejmě usoudili, že sud s bláznivě třaskavým obsahem vyprázdnili hned napoprvé. A vyprázdnili jej hodně zábavně. 10/10 ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

O tom, že natočiť ozaj dobrú komédiu nie je žiadna sranda, sa určite už presvedčil nejeden rejža, nehovoriac o tom, že v posledných rokoch sa to buď nikomu nedarí alebo sa tomu jednoducho radšej vyhne. Vyžaduje si to nielen dobrý scenár, trafiť správnych hercov a hafo neotrelých gagov, ale aj to celé správne namiešať, posoliť, okoreniť a vhodne to podávať. Hoci mi úvod a prvá polovica iba nadvihla obočie a neveriacky som krútil hlavou čo ďalšie vylezie na scénu, v druhej polovici som sa už dokázal slušne baviť a od momentu ako Maverick letí cez predné sklo za podmanivých tónov „Take my breath awaayyyy“... som sa už plácal po kolenách. Tento mix trápnosti, dobrého tempa, pochybných hereckých výkonov a nápaditých blbostí si tie 4 jednoducho zaslúži či už za odvahu ísť s hlavou na klát, ako aj za prvoplánovú snahu pobaviť divákov. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bláznivá Francúzka akčná komédia s nemalou dávkou humoru, zábavných scén a paródií. P. Lacheau / E. Fontan connection opäť funguje, ale celý film príde trošku slabší ako ich predchádzajúca spoločná (Alibi na klíč). Každopádne film určite pobaví po náročnom dni. P.S.: Malá scéna pre Pamela Anderson. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Postava Nicky Larsona je zde vykreslena jako šovinistický, sexuální maniak, a já se na rovinu přiznávám, že už dlouho jsem si jakoukoliv filmovou postavu neoblíbil tak moc a tak rychle, jako právě tohoto ze řetězu utrženého nadržence, a to nejen kvůli tomu, že tu představuje právě takového šílence, ale hlavně kvůli tomu, že je zároveň i kurevsky vtipný, zábavný a sympatický a prostě to je jen jeho jedna velká one man show, kterou jsem tedy zrovna od frantíku vážně nečekal, ale Philippe Lacheau si zde s veškerými pravidla a mantinely vytřel prdel a skutečně tu servíruje nekompromisně vtipnou jízdu, která ovšem překvapivě funguje i v dalších ohledech, jako je akce, která je přehledná, dynamická a nečekaně nápaditá, dále pak dokáže zaujmout i zápletkou, která sice není zrovna originální, na druhou stranu je ale svižná a disponuje opravdu mnoha parádními scénami a momenty, a v neposlední řadě k oné celkové zábavnosti nemalou měrou přispívají i ostatní postavy a jejich herečtí představitelé, které lze označit též za skutečně výrazné a rozhodně nenudící figurky. Mě zkrátka tento francouzký úlet naprosto odrovnal, má koule, má styl, bavil jsem se jako totální úchyl od první do poslední minuty, postava Nicky Larsona je geniální, a i když je jasné, že upnuté publikum se to bude snažit celé nekompromisně znemožnit, potenciální divák by se tím neměl nechat odradit, byla by to totiž chyba. Perfektní zábava! ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Tak na Lacheauovy komedie to bylo dost slabý a kdo ví, jestli to potěší fandy původního City Huntera. Skoro žádný balónky a to tam bylo hezkých slečen dostatek :-), Nicky tam na žádný baby nic nezkouší, prostě nuda, byť chápu, že část filmu ani nemohl :-) (nicméně marné pokusy o MOKKORI mohly udělat film zábavnější) . Jen si tam častěji dobírá Lauru (Kaori) a to je vše. Už aby byl venku aspoň ten celovečerní animák City Hunter z letoška. Ještě má todle přijít do českých kin, ale pochybuju, že to bude mít vůbec úspěch. A navíc to možná zničí dabingem paní Veselá, co dělala předchozí Lacheauovy filmy a nechápe francouzský humor a propadák roku bude na světě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (24)

  • Élodie Fontan (Laura) povedala, že si svoje prirodzené dlhé blond vlasy odmietala ostrihať, a tak musela nosiť gaštanovo červenú parochňu, aby vyzerala ako jej komixová predloha. Priznáva, že to bolo niekedy dosť náročné nosiť túto parochňu aj v 40-stupňových teplotách, počas ktorých sa natáčalo. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) po filme povedala: "Natáčanie filmu ma veľmi bavilo a táto rola Laury bola pre mňa darom. Bola som nadšená a nikdy som sa tak nebavila s postavou ako s touto. Ak sa náhodou bude natáčať dvojka, ani sa nepozerám na scenár, podpíšem to hneď." (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) mala počas celého natáčania obuté tenisky značky Vans. Konkrétne išlo o druhy Vans - SK8 HI - Vans OLD SKOOL - Vans Classic Old Skool Baskets. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama