Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Marze

všechny recenze uživatele

Snímek je o souboji rozumu a emocí. Jeho nejsilnější složkou je, že příběh pokračuje v realitě. Hrdinové roztočili něco, ale pak se už jen vezou a napůl s nadšením a napůl nechápajíce se dívají kam se to řítí. Cumberbatch opět hraje muže dvojí tváře se sociopatickými sklony s geniální myslí. Toto konverzační energické drama vyžaduje divákovu pozornost což se mu u mě povedlo až do konce. Film s nadhledem klade otázky jak se mění politika a oportunismus. A postavy nesklouznou ke karikaturám. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Anyone can start a fire. Nuže, burn, motherfucker, burn. Z něčeho, co dle trailerů působilo jako parodie a potom jako typicky cynická sračka přiživující se na aktuálních událostech, se nakonec prostřednictvím jediné stolové scény vyklubalo nečekaně přesné shrnutí toho, proč jsme jako západní civilizace totálně v prdeli. Jo a Rory Kinnear je moje duševní zviřátko a tvář Jackovy absolutní rezignace. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

To že jsou Angláni tupé ovce co následují toho kdo bečí nejvíc nahlas, mám potvrzené z vlastní zkušenosti (8 let práce v Britské firmě). To, že jim došlo až když bylo po všem, že referendum je největší kravina pod sluncem, je snad jasné dokonce všem. Pokud totiž 51% řekne "ANO", existuje také 49%, co řeklo "NE" (nemluvě o těch co neřekli nic a teď jen zírají). Tedy je zde prakticky polovina lidí co je nasraná a to je celkem blbé. Je to polovina, která od začátku věděla co chce... Ne jen někdo, kdo nikdy volit nešel a pro jednou se nechal zblbnout (a že bych se nechal taky, to si můžete být jistí). Film v první řadě ukazuje nebezpečí moderní technologie a její skutečné využití v praxi. Stačí jen správně sešikovat specifické skupiny lidí a jdou jak ovce. Až z toho mrazí. Každopádně když má film takovou údernou sílu, proč jen průměr? Krom těch blbounů co vedli "vlastní kampaň" a pitomých politiků jsem vůbec nechápal motivaci. Někdo mi zaťuká na dveře, řekne "chci aby jsi vedl kampaň" a já žeknu "tak jo" (!!!???). Nebo ten samotný závěr. Pokud došlo k nějakému pochybení (kdekoliv), že to nemá následky??? Mám prostě takový pocit, že film není uplně tím, čím se tváří. A to mu u mě sráží na hodnotě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizace do "wannabe sorkinovky" sedne, co citelně chybí je odstup. Třeba by si pak autoři odsputili dětinské ztvárnění (rádoby) politiků (ne, že by si to nezasloužili, ale patří to do zcela jinak pojatého filmu) a předně by měli více informací čili by nemuseli tak neškodně klouzat po povrchu. Dalo se to pojmout jako souboj dvou lídrů kampaní à la Duel Frost/Nixon, mohlo to jít po "rozervané duši Británie" a zahryznout se to do příčin pod povrchem, do opomíjené části populace, mohlo se zabrousit do tajů cílené "reklamy" a práce s daty ze sociálních sítí, do... Ne, že by to tu vše nebylo. Je, ale tak povrchně a letem světem, že pokud jste četli aspoň jeden článek o příčinách Brexitu (potažmo zvolení Trumpa apod.), tak to neřekne nic nového; natož pak zajímavého. Přesto to má tempo, vynikající výkony a několik působivých scén (druhé sezení s focus group, pokec po práci nad pivkem a finální monolog před komisí). ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí je vždy poučný, ačkoliv samozřejmě bývá subjektivně zabarven tvůrci. České zákulisí politických řemeslníků a jejich IQ najatých přesvědčovačů není o nic lepší ani horší - v tomto je tento snímek zdařilý. Osobně mě ale nejvíc zaujalo a vlastně to nechápu, že Cumberbatch hraje stále stejnou roli - ať už ztvárňuje kohokoliv - a ano to oproti všem pravidlům logiky funguje a ještě navíc je to výborné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno