Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

To že jsou Angláni tupé ovce co následují toho kdo bečí nejvíc nahlas, mám potvrzené z vlastní zkušenosti (8 let práce v Britské firmě). To, že jim došlo až když bylo po všem, že referendum je největší kravina pod sluncem, je snad jasné dokonce všem. Pokud totiž 51% řekne "ANO", existuje také 49%, co řeklo "NE" (nemluvě o těch co neřekli nic a teď jen zírají). Tedy je zde prakticky polovina lidí co je nasraná a to je celkem blbé. Je to polovina, která od začátku věděla co chce... Ne jen někdo, kdo nikdy volit nešel a pro jednou se nechal zblbnout (a že bych se nechal taky, to si můžete být jistí). Film v první řadě ukazuje nebezpečí moderní technologie a její skutečné využití v praxi. Stačí jen správně sešikovat specifické skupiny lidí a jdou jak ovce. Až z toho mrazí. Každopádně když má film takovou údernou sílu, proč jen průměr? Krom těch blbounů co vedli "vlastní kampaň" a pitomých politiků jsem vůbec nechápal motivaci. Někdo mi zaťuká na dveře, řekne "chci aby jsi vedl kampaň" a já žeknu "tak jo" (!!!???). Nebo ten samotný závěr. Pokud došlo k nějakému pochybení (kdekoliv), že to nemá následky??? Mám prostě takový pocit, že film není uplně tím, čím se tváří. A to mu u mě sráží na hodnotě. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Brexit (nie film) je odou na hlupost ludi, ktora zacina dominovat v zapadnej spolocnosti, proti ktorej zlyhavaju vsetky bezne metody ochrany spolocnosti formou moralnych, pravnych a zakladnych intelektualnych brzd a pravidiel. Ako vhodne reagovat na vyslovne klamstvo, ked cielove publiku nema zaujem absorbovat akekolvek vecne/logicke/realne preukazatelne argumenty? A je vobec vhodne reagovat? Nedostava tak polemika o zjavnom nezmysle priestor na ukor vecnej debaty o realne pritomnych problemoch? Brexit (film) mimoriadne trefne klze na hrane otvarania otazok a hladania odpovedi, zial, jeho cielove publikum je prave to, ktore ho ani nepotrebuje vidiet. A teraz uz len pockat na horko-kysle pokracovanie :( 4,5/5* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem se na to mrknout... Zejména příznivcům všemožných referend o všem... A lidem, kteří baští populistickou politiku zastrašování... Ale obecně mi to přišlo zajímavé, protože jsem se zhruba dozvěděl jak k tomu vlastně došlo a pěkně to i ukazuje jak data od uživatelů sociálních sítí hýbou světem a rozhodují volby a referenda... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film je lepší, čím jste v něm dál. Na začátku je to trochu nesrozumitelný šum jmen a pojmů z britské politiky, a teprve v průběhu se z toho vyloupnou ty skutečně zajímavé otázky a emoční pravdy. Za mě škoda, že se do témat třídního vzteku, hořkosti a změn povahy politické diskuse nešlape víc od začátku, protože tohle mi přijde mnohem zajímavější než Faragovy fórečky s nějakým lobbistou na kapotě auta. Ale i tak okay pokoukání. Dal bych 3*, ale na Kumberpapuče je zábavné koukat i kdyby četl telefonní seznam, takže 4*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama