Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Časová naháněčka tak jak to mám rád, s kvalitními herci a zajímavou zápletkou ala Predestination. Kdo zná pravidla žánru nebude překvapen a spíš si vychutná kvalitní atmosféru. Mickleho specifický styl dodává terminátorovské sci-fi punc reality. Nasynťákovaný soundtrack potěší, stejně jako Dexter v jedné z podpůrných roli. Pointa o zabíjení myšlenky v zárodku je cool, ale je taky hodně nebezpečná. Kdo bude určovat co je v pořádku si myslet a co ne? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten film žel neví, čím chce být. Kritikou posedlosti (případem, mstou, čímkoliv), klonem Terminátora, rodinným filmem s důrazem na rodinné hodnoty, či liberálně demokratickým zdviženým prstem před americkými rasisty a pro jistotu i "rasisty"? A vůbec - je demokratické našim oponentům "vymýt" mozek? Ta celková neujasněnost tříští jakýkoliv možný prožitek z filmu, a to srdceryvné finále na pláži, nakolik chápu, jak se tvůrci nadřeli na tom, aby tu časovou smyčku vymysleli, mi přišlo nejen nezajímavé, ale taky vlastně směšné (á la cimrmanovské "Nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn). Vlastně i ta časová smyčka je překombinovaná jen proto, aby vznikl ten wow efekt na konci, ale popravdě, napadlo mne to někdy po první třetině filmu, a ejhle, ono jo. Jsem z toho filmu rozpačitý - skvělý vizuál, svým způsobem zajímavé, i když hodně provařené téma (a to tady nikdo nezabil Einsteina, pánové), ale ty dvě hodiny se vlečou jako jízda po slavné D1 v pátek odpoledne. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zcela upside down, jelikož tvůrci v podstatě propagují to, proti čemu v jádru brojí. Názorově zcela zcestné a jakési mylné přesvědčení o "vyšším dobru" se nedostavilo. Řemeslně vůbec ne špatné, atmosféra první poloviny ucházející- těšil jsem se na starou dobrou noir krimi a dostal jsem rádoby morální apel na "right thinking" (jaká to ironie). Zahozený a nevyužitý potenciál prvních 40min dost zamrzí- role Boydovy v pršiplášti ala Blade Runner sedla. Ale jinak nepochybuji, že praví "demokraté" u závěrečné pointy chrochtali blahem. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dokud se film pohybuje v rovině thriller - krimi, je všechno v pořádku a funguje to. Ovšem jakmile to začně přecházet do sci-fi - mystery, už to není ono, něco tomu chybí a kouzlo se ztrácí. Finální rozuzlení pro mě postrádalo "wow efekt", film najednou končí a máte pocit, že jste se dodívali na něco jinýho, než na co jste se dívali na začátku. Nevím, jestli to byl záměr, ale úplně se to nepovedlo. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nie si jediná, kto sa snaží zmeniť minulosť.“ Celkom solídne sci-fi o cestovaní v čase, o ktorom vlastne do polovice ani netušíte, že je to sci-fi o cestovaní v čase. Záver je pomerne šokujúci. Píšem pomerne, pretože pre tých, čo videli Predestination, to šokujúce asi nebude. Ale aj tak, neľutujem, že som si In the Shadow of the Moon pozrel. Ak by záverečná tretina bola trochu vyšperkovanejšia, nie len „odbitá“ slovným opisom toho, prečo hlavná (ne)záporáčka koná tak ako koná, určite by som nemal problém prihodiť aj štvrtý vpich, ehm, teda hviezdičku. 65 % ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Hlavná výroba filmu v kanadskom Ontáriu sa začala 2. júla 2018 a skončila 27. augusta. (Game90)
  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Na začiatku, v roku 1988, počúvajú Locke (Boyd Holbrook) a Maddox (Bokeem Woodbine) v rádiu komentár basketbalového zápasu. Hlásateľ hovorí, že Philadelphia prehrala s Atlantou 103:101. Zápas medzí týmito tímami s rovnakým výsledkom sa konal 14. apríla 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama