Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvních dílech poslední série sem si říkal, že už to zkrátka není ono. Nová, méně sympatická škola, nové postavy, škrtnutí mnoha starých postav bez nějakého uzavření atd zrovna neslibovalo adekvátní uzavření jednoho z nejlepších seriálů posledních letech. Jenže pak se něco zlomí, všechno si sedne a tvůrci všechno vrátí do zajetých kolejí a najednou tu nikdo nechybí, emoce začnou nabíhat a poslední dva díly už jsou solidní pocitová horská dráha, kdy do sebe všechno definitivně zapadne a i když ne všichni dospějí k happy endu, jde nakonec o parádní rozlučku. Humoru sice mohlo být více, ale ono se celkem dalo čekat, že konec spíš zvážní a mě osobně to nijak nevadilo. Tahle parta mi bude sakra chybět, ale pořád lepší skončit takhle než to pohřbít v průměrnosti...85% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Slabé 3* za staré postavy a občasné záblesky komediální kvality. Na čtvrté sérii je strašně vidět, jaký je rozdíl mezi dobře míněnou inkluzivitou a prachsprostou propagandou a co se stane, když se tahle poměrně tenká linie překročí. Jedna věc je propagovat toleranci, druhá věc je propagovat přeoperování zmatenýho nezletilýho teenagera. U nových postav jsem si den po dokoukání nepamatoval ani jejich jména, charakterově šlo totiž o ploché karikatury, na nichž bylo zoufale vidět, že byly do seriálu dosazeny jen a pouze proto, že jsou queer. O to směšnější bylo, když tam postava, jejíž doslova jedinou osobnostní charakteristikou bylo, že je trans, pronášela hlášky typu "straight people are so basic". Tenhle důraz na "korektnost" navíc výrazně upozadil dějové linky, které v minulých sezónách byly zajímavé a do značné míry způsobil i to, že se v této sérii vlastně všechno děje tak nějak nahodile a beze smyslu. Jeden na sílu vecpaný cringe proslov střídá další a narativně je to jeden velký chaos, jemuž zoufale chybí schopný dramaturg, který by tenhle mišmaš byl schopný ukočírovat, aby z toho byla (když už) alespoň kvalitní propaganda. Hlavně, že si scénář dává velký pozor na každé "they/them", ale aby jednotlivé sub-zápletky měly nějakou hlavu a patu, to už zde evidentně nikoho nezajímá. Velká škoda po předchozích třech sériích, které byly kvalitou úplně jinde a LGB-whatever tématika se tam taky vešla. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průserová čtvrtá konečna řada byla zklamání pokud srovnáváme s tím co už bylo v tomto kouzelném seriálu natočeno. První 3 série byly až famozní, ale tohle byla ostuda. Tvůrci se zbytečně zaměřili na gerdrovou neutralitu aby to bylo cool a přesně to to nebylo. Taková škoda, ale za tohle zprznění bych jim dal šroubovák do oka. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a je to dobře. Téma je vyčpělé, nikam se neposunulo. Naštěstí pořád je to dost zábavné na to, abych se opět podíval, tentokrát na sexuální problémy středoškoláků. Souboj sexuálních poradců je tím správným kořením série a divák se opět něčemu přiučí. Závěrečná Let It Be v parádním gospelovém aranžmá pak dokáže dát zapomenout na pár neduhů, které série má (např .nižší rozpočet je vidět na kameře.) . Jsem také rád, že vyloženě happy end se nekonal a poslední slova Maeve udělala důstojnou tečku na konec. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)
  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama