Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes progresivnost, která je dost na sílu a díky které v seriálu spočítáte heterosexuální postavy na prstech jedné ruky, jedná se stále o vynikající, chytrý a vtipný seriál. Nové postavy zajímavé, staré stále výborně napsané a reálně se vyvíjející a celkově ani nevadí citová ždímačka v závěrečných dílech. Zamrzí tak pouze minimum, vyloženě vtipných situací. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme za sebou poslednú sériu tohto geniálneho seriálu. Musím povedať aj keď nerád, že rozhodne najhoršiu. Nie je zlá, pozerá sa nato fajn, baví to, ale ako keby stratila to, čo robilo tento seriál výnimočným. Zmena prostredia na poslednú sériu za mňa chyba, vylúčenie niektorých postáv( síce vedľajších) chyba a celkové zakončenie chyba. Tu sa patrilo skončiť veľkolepo, v štýle a dobrej nálade. Troška mi prišlo, že chémia medzi Otisom a Maeve sa vytratila. Na druhú stranu som sa bavil, postavy mi budú veľmi chýbať tak ako aj celý seriál a nemôžem tomu odoprieť skvelé komediálne ale aj dramatické scény, ktoré tlačili slzy do očí. Veľká vďaka tvorcom za niečo tak šialeného  a za kopu zábavy. PS: Za mňa Endgame Otis a Ruby, ktorá si ma od druhej série neskutočne získala. PS: Parádne vygradovanie postáv ako Adam, Aimee, Michael. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sérii Sexuální výchovy hodnotím po sedmém dílu, kdy se u mě všechno zlomilo. A to u scény protestu kolem výtahu, kdy jsem si uvědomil, jak moc byla první série dobrá a jak si dokázala hrát s klišé, dokázala nám odhalovat nitra postav a ukázat, jak jsou lidské charaktery nejednoznačné, aniž by nám to křičela do ksichtu. U "výtahové scény" je to přesný opak, banda mutantů deklamuje svoje problémy a svůj nárok na to, aby je okolí respektovalo. V tu chvíli se seriál překlopí v sebeparodii, která je snad už i přiznána postavou kvadruplegika, kterej tam protestuje, aniž by na školu chodil, nebo já nevím co... Banda nesympatických zjevů, fyzických a psychických mutantů, které "musíme" mít rádi, jenom proto, že jsou jiní a že menstruují, když chtějí šulínka. Jak jemně tohle téma na pozadí obyčejného příběhu o lásce dokázaly tlačit předchozí série, tak tahle jenom křičí - dívejte se a poserte se, jsem jinej! - a je to jediná agenda dřív tak milého seriálu o problémech mladých a nejen jich. Vše pak kontrastuje s chvílema, kdy mají otěže staří známí a kdy je Sex education zase fajn a v pořádku. Obyčejné problémy Adama mi pak přijdou daleko závažnější a uvěřitelnější, než že někdo nemůže vyprstit kluka, protože má krámy... Takže hodnocení je pak výsledek chvil, kdy Sex education jede ve starých kolejích a já ho miluju a kdy ho nenávidím, protože vzdává jakoukoliv snahu dát nám uvěřitelné postavy a jejich vývoj....zaokrouhleno směrem dolů, protože proto. PS: a nebo jsem to celý nepochopil a je to záměrná parodie woke kultury, za což by náležel klobouk dolů, ale pak stejně moc nefunguje naroubování téhle "větve" na "strom" Sex education... ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada jede ve stejném duchu a opět i nabírá a rozebírá více novou tématiku a to queer. Trochu by mi nevadilo, ale zde Netflix se do toho ponořil až moc. Podle tohoto to vypadá, že v malém městě je tak každej třetí queer nebo gay a seriál to musí stále prozkoumávat vše do detailu. Nemuselo to být tak přehnané a bylo by to ok. Cal linii jsem nemusel ani ve 3.řadě, Jackson za mě také vcelku zbytečný (aspoň teda ta první část), jinak všechen ostatní originální cast supr. Nová škola mi ale moc jako škola nepřišla, spíš jenom takové sdružení přátel a výuka prakticky žádná. I když se nejspíše jedná o nejslabší sérii, tak jsem si seriál ale furt i tak užil a zkouknul jsem ho hned a pořád mě bavil. I když k tomu mám výčitky, tak to stále má své kouzlo. Mezi některými bych si přál více dialogů, ale s tím už se nic nenadělá. Zakončení za mě smysl dává a přišlo mi ok. Konec supr seriálu. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Odporná woke slátanina plná podivných módních stvoření a rádoby existencionálních problémů dnešní sebestředné, zhýčkané a znuděné mládeže. Skoro jako jiny seriál oproti třem předchozím supersériím. Poměrně kyselá tečka v každém ohledu. (Herečka která ztvárnila Cal pomáhala na tvorbě cele série jako LGBtQHykCgKsndjcjdn8!+ konzultantka. Problémy její postavy měly hodně společného s jejím skutečným životem. Bohužel v reálném světě sebevraždu nakonec uskutečnila) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • V epizodě je odkaz na filmovou sérii Pán prstenů, a to ve scéně, kdy sestra Jean (Gillian Anderson) v bance zmíní, kde pracovala, a pracovník odvětí, že by chtěl na Nový Zéland kvůli filmu Pán prstenů. V následující scéně pak napodobují Gluma ze zmíněné série. (griph)

Reklama

Reklama