Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seroš, co se za 4 roky vyprofiloval do pozice jednoho z nejoblíbenějších na Netflixu, jsem svého času fakt miloval a až na pár až moc extravagantních postav fandil naprosto každému, s kým jsme se tu začali pravidelně stýkat. Letošní kadence razantních změn mě ovšem až moc vylekala a donutila zarazit řádnou zpátečku ohledně očekávání, přeci jen jsem už předloni říkal, že mi tvůrci dluží do příště. To nedodrželi a naprosto chápu zdejší obecný propad v hodnocení. Naštěstí jsem dost za dobře s tím, jak to celé na konci zaoblili a stále budu vzpomínat pouze v dobrém. [viděno na Netflixu] ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci je mi veľmi ľúto, že väčšina tunajších účastníkov zájazdu nedokáže oceniť kvalitu a dospelosť poslednej série, nie je to žiadnym prekvapením. Česko-Slovenský divák nedokáže zanechať vlastné stigmy a dogmy a pozerať sa na niečo v jeho pravej a nefalšovanej forme. Nedospeli sme tam ešte ani zďaleka. Posledná séria je iná, menej humorná, viac zameraná na problémy doby. Kto to nedokáže oceniť a vidí za tým len nejakú propagandu či dokonca úpadok spoločnosti, má samozrejme nárok na takýto názor, no pre mňa je málo predmetný. Dávať za vinu to, že sa zmenil tón seriálu je validný a po pravú to môže niekomu meniť dojem zo šou, no opakovane sa sťažovať a plakať, že vidia LGTBQ+ veci alebo že dokonca pretláčanie BLM (nevidel som tam ani jednu takú vec) je už tak pasé, že už sa nad tým viac nehodno pozastaviť. Už to len môžeme skonštatovať a ísť ďalej. Seriál stále má silné momenty, vtipné situácie a zaujímavé životné cesty a mne to teda stačí. Asi bude fakt najlepšie to tu ukončiť. Hoci koniec dvoch hlavných postáv je bittersweet. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaná čtvrtá a nakonec i finální (původně se mělo končit až následující řadou, kvůli odchodu představitelky Maeve, se ale tvůrci správně rozhodli, že bez ní to nemá smysl) série jednoho z nejlepších seriálových produktů Netflixu je tady, s nímž streamovací gigant v mých očích ztrácí jeden z mála probíhajících seriálů, které jim ještě zůstal.. Poprvé vidíte značku ztrácet, což je způsobeno především nechtěným odchodem některých herců/postav, díky čemuž se ne všechny příběhové linky úplně uzavřou.. Ale samozřejmě největší pozornost pořád zůstává na vztahu Maeve a Otise, kde si tvůrci dávali tak dlouho na čas, až nakonec vzhledem k okolnostem musí až nepřirozeně zrychlovat... Měl jsem to rád pro svojí originalitu, boření tabu témat hravým dospívajícím způsobem, který v té době přinášel nevídanou osvětu do mainstreamové televizní zábavy.. Ale postupem času a především v téhle sérii vybuchuje implementace všech LGBT+ prvků spolu s změnami pohlaví atd. bez jakýchkoli mantinelů, což má v některých bodech až otravný nádech... Tvůrci panikaří, když vidí, co musí v osmi epizodách ukončit, a tak ztrácí půdu i v tom, kde byli nejsilnější. Hned od začátku bylo jasné, že Otis patří k Maeve, a že tímhle směrem se půjde. A s každou sérií se k sobě obě postavy vždycky přibližovaly anebo oddalovaly, podle toho co v životě aktuálně řešily.. Ale tady se z rychlíku musí hned probudit největší láska s ní první rande, první noc atd. A výsledkem tak je, že vlastně ani jeden z těch momentů nedostává punc nějaké události... Není to překvapující, postavy musí dojít načrtnutých vývojů, jen aby se jich co nejvíce dočkalo uspokojivého konce. A i když pro mě je závěr některých postav povedený, nemůžu předstírat, že takhle si to všichni zasloužili.. Proč jen jsem si od začátku myslel, že jde o Otise a Maeve? Chci ten přeslazený konec, ne tohle vztahové melodrama! 75% ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá a závěrečná série tak trochu ztratila kouzlo těch předchozích. Změna prostředí měla velký vliv, z mnoha důvodů ale nedokážu říct jestli spíš negativní nebo pozitivní. Tvůrci se vydávají víc než kdykoliv předtím do prozkoumávání genderových trendů, a zatímco předchozí tři série řešili více sexualitu postav, čtvrtá se zaměřuje spíše na jejich identitu. Přirozeně tak přibyly nové postavy, které mi ale nijak nepřirostly k srdci, a působí za mě značně jednotvárně a účelově. Celkově mi chybí větší nadhled, nevinné pozastavení se či pousmání nad absurditou dnešní doby. I přesto si ale show zachovala svůj typický humor a trapnou komedii, což mě těší. Stejně jako nejsou nové postavy příliš zajímavé, daleko víc se prohlubuje vztah diváka k těm starším. Hodně starších postav jako Aimee nebo Adam si projde novým vývojem, dokonce i ty méně přístupné jako Ruby či Michael, a díky tomu si k nim najdete nové sympatie, což mě velmi potěšilo. Hlavní vztah Otise a Maeve v tomto zůstává dost upozaděn a přešlapuje na místě, což je velká škoda. Po tom jak se jejich vztah vyvinul ve 3. sérii měli tvůrci zvolit jiný přístup. Ve výsledku ale působí čtvrtá série jako ta nejmíň zajímavá, a přestože si zachovává svoje pozitivní stránky díky kterým seriál diváci milují, v mnoha případech je upozaďuje a nové postavy či příběhy je nedokážou plnohodnotně nahradit. Bohužel ani finále není tak naplňující jak bych si přál. i když je poměrně emotivní. Na celkovém dojmu ze Sexuální výchovy to ale pro mě nic nemění, a pořád se jedná o jeden z nejlepších počinů Netflixu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno