Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seroš, co se za 4 roky vyprofiloval do pozice jednoho z nejoblíbenějších na Netflixu, jsem svého času fakt miloval a až na pár až moc extravagantních postav fandil naprosto každému, s kým jsme se tu začali pravidelně stýkat. Letošní kadence razantních změn mě ovšem až moc vylekala a donutila zarazit řádnou zpátečku ohledně očekávání, přeci jen jsem už předloni říkal, že mi tvůrci dluží do příště. To nedodrželi a naprosto chápu zdejší obecný propad v hodnocení. Naštěstí jsem dost za dobře s tím, jak to celé na konci zaoblili a stále budu vzpomínat pouze v dobrém. [viděno na Netflixu] ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dobře, tohle už zašlo moc daleko. První série byly skvělý, originální nápad ale tohle už je něco docela jiného a opravdu bizarního. Celou dobu jsem přemýšlel už jen o jediné věci, a sice o teorii, že jde ve skutečnosti o nějaký dystopický scénář, který by to celé vysvětloval. Vysvětlení, proč chování postav, děj a vlastně i celý svět naprosto nedává smysl. Napadlo mě upřímně, že jde o nějakou uzavřenou "klec" v nějaké kosmické nebo postapokalyptické zoo, kde se zvenčí dívají diváci dovnitř na to, jak moc zvrácená může být lidská společnost. Tím by se vysvětlovalo mnohé, včetně toho, že některé postavy jsou vlastně uzavřené ve svých lokacích (rodiče některých postav v jednom bytě apod.) a že celé prostředí vlastně nejde ukotvit v časoprostoru - objevují se tu smartphony a tablety ale zároveň všichni poslouchají stařičká rádia z 80.-90.let, všude jezdí auta z 80. let ale ve stavu jakoby sjela z výrobní linky a nikomu to není divné, traktor vypadá jako z roku 1950.. některé dějové linky nedávají dokonce žádný smysl. Jedna postava nastoupí na farmu jako učeň ale vůbec nic tam nedělá, nic se neučí a asi po týdnu tam najednou dělá učitele ostatním studentům? Lže absolutně o všem, včetně toho, že nevlastní řidičský průkaz nebo že nikdy neseděl na koni - což jsou jediné věci, které tam má dělat, ale když se na to nakonec přijde, vůbec nic se nestane a nikomu to nevadí, postava tam zůstává dál. Ne, tohle je opravdu už čistý bizár a to, že jsem ho bohužel musel dokoukat až do konce mě muselo připravit o pěkných pár mozkových buněk. odpad! ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvních dílech poslední série sem si říkal, že už to zkrátka není ono. Nová, méně sympatická škola, nové postavy, škrtnutí mnoha starých postav bez nějakého uzavření atd zrovna neslibovalo adekvátní uzavření jednoho z nejlepších seriálů posledních letech. Jenže pak se něco zlomí, všechno si sedne a tvůrci všechno vrátí do zajetých kolejí a najednou tu nikdo nechybí, emoce začnou nabíhat a poslední dva díly už jsou solidní pocitová horská dráha, kdy do sebe všechno definitivně zapadne a i když ne všichni dospějí k happy endu, jde nakonec o parádní rozlučku. Humoru sice mohlo být více, ale ono se celkem dalo čekat, že konec spíš zvážní a mě osobně to nijak nevadilo. Tahle parta mi bude sakra chybět, ale pořád lepší skončit takhle než to pohřbít v průměrnosti...85% ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jednoho z posledních kvalitních Netflixáckých seriálů, zároveň asi momentálně jediného který dokáže prezentovat ožehavé problémy dnešní mládeže, aniž by byl cringe a neautentický jako prase. Zakončení Otisova příběhu je podle mě nejlepší možné, nechtěl jsem aby skončil s osobou A ani s osobou B (nechci spoilerovat pro citlivé osoby), ale aby felil s osobou C u Smash Bros, jelikož osoba C byla vždycky nejvíc real. Mám u toho podobný feeling jako třeba u poslední série Stranger Things a to, že by bylo fajn tomu dát pauzu tak 15-20 let, nechat to uzrát a potom natočit další sérii, když už budeme všichni starší a budeme úplně v prdeli. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama