Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (8/10). Nejvíc se mi líbí na tomto seriálu líbí, že nemá žádné hluché a výplňové epizody. Tyto problémy trápí nejeden seriál a jsem moc rád, že je Sex Education výjimkou. Skvěle pracuje s aktuálními tématy a podává je neskutečně poutavým způsobem. Herecké obsazení je úžasné. Postavy jsou ideálně napsané a každá z nich se v seriálu mění a vyvíjí. Teď už jen zbývá čekat a těšit se na další sérii. Nejlepší epizoda: Epizoda 8 (S02E08). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně srdcervoucí..je skvělé, jak se seriál vyhejbá takovým těm nejočividnějším klišé a není to jen limonáda, ale hořkosladká feel good pecka. Přitom to byl zpočátku tak nenápadný seriál, jež zaujal zejména velmi zajímavým vizuálem. Platí vše, co jsem napsal k první řadě, nové postavy snadno zapadly do obsazení a opět zamíchaly kartami. Snad jen to tlačení na LGBT komunitu bylo až příliš, možná prozatím stačila girl power v předposledním díle, jež je ukázkou toho, jak se to má nenásilně točit. Sérii hodnotím víc než měsíc po premiéře, protože jsem si to šetřil. Hrozně se těším na další řadu, naštěstí ji už potvrdili..a teď rok čekat. :( PS : Pokud je pravda, že někdo (tvůrci, samotná herečka) nechal obarvit Emmu "Margot Robbie "Mackey, aby tolik nepřipomínala právě božskou Margot, tak jde úplně proti proudu a měli by se opět vrátit k blondýně. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Musím říct, že první díly se rozjížděly tentokrát pomalu a taky mi docela scházela poradna, které bylo v druhé sérii poskromnu. Taky se tu začínáme mnohem více setkávat s vážnějšími, emočnějšími tématy a už to není taková ta všudypřítomná sranda, ale postavy teď zažívají i těžké až bezmocné chvíle, tím pádem je druhá série stoprocentně dramatičtější, než první. Nicméně, vedlejší postavy se nám rozrostly a poskytují příběhu novou šťávu. Oduševnělé zpracování každého jednotlivého malého příběhu zdejších postav pohladí na duši a díky svému nevlezlému a svěžímu pojetí se Sex Education vážně ještě stará o to, aby mladí lidé byli zodpovědní ke svému životu a s přehledem je schopný se vyhnout vulgaritám, nevhodným usuzováním a špatným rozhodnutím a dokáže jít mládeži příkladem, už jen kvůli tomu, že je tu jakákoliv sexualita zobrazená jako něco přirozeného. Naprostý opak Euforie. Každopádně, druhá půlka byla naprosto geniální a obzvlášť díl, kde Otis pořádá párty byl absolutně k popukání. Až na tu lehkou absenci případů z poradny je to kvalitativně na stejně brilantní úrovni. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou epizodách jsem se trochu obával toho, že druhá série vznikla pouze jako zbytečná a nastavovaná kaše, která měla za úkol uspokojit velkou část fanoušků tím, že konečně dá dohromady hlavní dva protagonisty. A ani nevíte, jak moc jsem rád, že jsem se neskutečně mýlil. Od půlky sezóny se seriál stává "zralejší" a do poměrně pohodové podívané háže temnější prvky reality. Samozřejmě se nenechte zmást, pořád se jedná o dílo převážně feel-good ražení, nicméně přeci jen je o něco méně "teen" než sezóna první. Příjemným faktem je posléze i to, že i nově příchozí postavy perfektně zapadnou do zbytku ansámblu, jenž už dávno milujete. A ačkoliv se té třetí série přeci jen stále bojím, jelikož opravdu nechci, aby to dopadlo oním cukrkandlovým koncem, tak jsem na ní vlastně docela zvědavý. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia netflixu si už robia srandu? Áno už v prvej serii nám ukázali rôzne lgbt. Ale v druhej toho ešte pridali a už to bolo viac menej trapne, podobne ako u daybreak, tu ale aspoň postavy a herci boli celkom fajn. Veľké plus bol dabing, ten v prvej serii určite chýbal. Ale ak ich porovnám, prva bola o dosť lepšia. Ale aspoň začiatok ma pobavil a páčil sa mi. Nepochybne netflix opäť ukázal ako sa dá pokaziť seriál, rovnako ako pri end of the f*** world. Aj tá prefarbena Maeve hovorí za všetko. Vyber skladieb bol na jednotku. Ale už to nebola tá sexuálna výchova ako v prvej serii. 3.5* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)
  • Pieseň, ktorú Jakob (Mikael Persbrandt) spieva v sprche, je "Sommartider" od švédskej kapely Gyllene Tider. (dwdb)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama