Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady novodobých nepodarků z českých filmových luhů a hájů, který se marně snaží předstírat, že jde o film a ne o jednu velkou a dlouhou reklamu na (doplňte dle potřeby: auťáky, šampóny, alkohol, atd., atd.). Podivného slepence zcela nevěrohodných jednání postav se scénáristé drží jako ono příslovečné hovno košile, přičemž herecké "výkony" všech aktérů úporně setrvávají na jim dobře známém, řekl bych až domovském, televizně-reklamním levelu, stanoveném německými výrobci pracích prostředků a italskými výrobci tuňákových konzerv. Až člověka napadá, zda honoráře nakonec nebyly účinkujícím tohoto panoptika vyplaceny barterovým způsobem: bedýnka kosmetiky Donna HAIR, dvě lahvinky Baileys a půjčení mazdy na tři týdny. Plus bonus pro (ne)stárnoucího Kratinu: ještě jednou si aspoň šmátnout... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, kerá má několik pozitiv : 1) Praha v létě 2) La Putyka 3) některé herecké výkony ( Medvecká v čele ) 4) nahota ( Denisa Nesvačilová za jedna pár odvážných úplně nahých scén) ... a pár negativ 1) celkem hloupé naivní story 2) La putyka ( bylo jí hrozně málo) 3) některé herecké výkony 4) nahota ( mám rád filmovou nahotu, když režisér svlékne hlavní hrdinku, ale když najme pár pornohereček aby byla nahota tak je mi z toho nablití - nehledě na scény kdy obstarožní Kratina tam ošmatlává majetnicky ty nahotinky se mi zvedal kufr, a ve scéne s Hankou Vágnerovou to bylo poprvé, co jsem ocenil, že se nenechala svléknout režisérem při scéně s Kratinou ( nic proti němu ale spíš ta postava )). Podtrženo sečteno, film, který si zapamatuju častou nahotou, ale jinak způsob vyprávění byl NUDA!!! ()

Reklama

adelina8 odpad!

všechny recenze uživatele

To měla být nějaká nepovedená reklama na La Putyku? To přece nemají zapotřebí... Odpad dávám jen velmi nerada, ale tady nelze jinak. Zrovna včera jsem tu komentovala český romantický film Pohádky pro Emu, kde byl děj jasný už od začátku, ale vůbec to nevadilo, naopak vše šlapalo jako po drátkách. Tady ale nefungovalo nic. Nevýrazní herci, většina z nich i značně nesympatická, děj, pokud se tam občas vyskytl, nudný, hloupý a často mimo realitu, jednotlivé obrazy na sebe nelogicky navazovaly a dialogy nedávaly smysl. Opravdu těžko se hledají pozitiva; možná neotřelé prostředí galerie, které to ale bohužel nevytrhne. Stejně tak neustálá přítomnost pěkných nahatých slečen film nemůže spasit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer u mě boduje celkem pravidelně, a až na trapas se Čtyřlístkem bych ho nikdy neposlal ke dnu. Jako režisér je ještě úspěšnější. Ani tentokrát hodnocení neodpovídá kvalitě. Je to trochu ploché, bezzubé, ale ten chlap od začátku svlíká všechny kočky pod třicet, a za to má ode mě plné sympatie. Asi jako Kratina, jehož erotický bohém ošahává život plnými doušky. Denisa není prototypem sexbomby, ale hrála v Básnících, a to je samo o sobě silný argument. A mimochodem, i ona se poodhalí. Překvapilo mě, jak pěknou postavu má Hana Vagnerová. J.A.N. a jeho trafička. Fajn hudba u titulků na konci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Probudím se včera bylo na tuzemské poměry velmi slušné. Následující Celebrity s.r.o. už pak krapet děsily. Miluji tě modře mělo docela sympaticky našlápnuto, ale nakonec to stejně úplně nevyšlo. On je kunsthistorik, ona je aranžérka a má odletět s artistickou skupinou za velkou louži. Nejprve spolu cudně laškují, aby ona jemu nakonec podlehla. To, co se děje okolo, buď nedává smysl, nebo není třeba nějak pitvat. Stačí se podívat třeba na rodiče hlavního hrdiny, kteří mají pro vývoj děje nulovou funkci, nebo na umělecké prostředí, které je prakticky jen plné karikatur. Romantika je taková nijaká a jen potvrzuje, že spojení romantická komedie je pro české tvůrce těžkou zkouškou. Potěšila nicméně hudba Markéty Irglové (holt tklivý klavír můžu) a několik olomouckých univerzitních míst. A tak trochu i počet odhalených dívčin. Ač nahota je tady pochopitelně ryze prvoplánová. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. (skudiblik)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)

Reklama

Reklama