Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský snímek „Ve vysoké trávě“ není špatně natočený, jsou zde zajímavé záběry, pokud už dojde na trikovou stránku, je velmi dobře provedena, sem tam i nějaký ten záběr dovede vyděsit, sem tam se objeví hodně drsná scéna. A přesto mě příběh nedokázal uchvátit, nebavil mě a nudil jsem se u něj. A jo, Patricka Wilsona v podobných rolích prostě vidět nechci, na to ho mám asi moc rád. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Od úplného začiatku to pôsobí ako adaptácia 2589. poviedky od Kinga. A kupodivu tomu tak naozaj aj je. Následne som si začal hovoriť, že tu je jednoduchý nápad podaný tak pútavo a zaujímavo, že som niečo podobné zažil naposledy snáď pri filme Kostka (1997). No a kupodivu majú tieto dva filmy spoločného režiséra/scenáristu. Celkové vyznenie, štýl príbehu sa však dá najviac prirovnať k Smrt přichází v bílém. Tu som už žiadny spojovák nenašiel. Podivné blúdenie v tráve, ktoré jednoznačne prevyšuje aktuálne 56% hodnotenie. Ak sa Vám páčili spomínané filmy slúžiacie ako prirovnania, tak Ve vysoké trávě môže určite príjemne potešiť. Horor vyťažujúci z minima maximum. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy podle románů Stephena Kinga mám docela rád a řada z nich patří mezi moje oblíbené, ovšem tento kousek mezi ně rozhodně patřit nebude. Mám rád hlavně starší Kingovu tvorbu (moc novějších knih jsem od něj popravdě nečetl, protože už na to jaksi nemám čas), takže bohužel nemůžu moc srovnávat, jak se tento film přiblížil své stejnojmenné předloze. Nicméně mi přišlo, že sám King i jeho synáček „Joe Hill“ zřejmě při psaní sami vykouřili trošku toho zeleného matroše a během toho se k nim připojil i režisér Natali a trio producentů. V následném opojení si plácli a za pár let až byli prachy, natočili tohle „veledílo“. Ostatně jak jsem se dozvěděl z internetu, marihuana se ve finále objevila i v samotné knize. Kingovu i Hillovu rozmanitou představivost dokážu ocenit v knihách, při kterých mám šanci dát průchod své představivosti, ovšem když to někdo převede na filmové plátno, občas se z toho vyklube (ne)pěkný průser. Tady to vyložená katastrofa nebyla, to v žádném případě, ale 101. minut trvající pobíhání ve vysoké trávě a množství časových smyček – které z toho spíš dělaly místy dost těžce stravitelný guláš – to tedy žádné velké vzrůšo nebylo. Podobně laděné filmy mi nevadí, ale nesmí obsahovat zbytečně moc nepříliš záživných pasáží a těch tady bylo až požehnaně. Přitom samotný úvod byl vcelku zdařilý. Mělo to potřebnou atmosféru i osobité kouzlo z „neznáma“, což jsem samozřejmě hltal plnými doušky. Jenže někde v polovině tomu začal docházet dech. Okořenili to sice trochou toho potřebného násilí a zoufalého boje o přežití i touhou dostat se z toho zeleného pekla ven, ale i tak to místy dost skřípalo. Co se vizuálu týče, tak tady jsem byl docela spokojený. Kamera byla slušná, střih taky nebyl nejhorší (občas sice až moc chaotický, ale to patřilo k věci). Co se hereckých výkonů týče, tak tady jsem byl taky jakžtakž spokojený, Patrick Wilson v záporné roli – to se zas tak často nevidí, zbytek podal průměrný (dobrý) výkon – což vlastně tak trochu potrhlo i celkovou průměrnost tohoto filmu. Alespoň ale vím, že až na mě bude někdo hulákat z kukuřice nebo vysoké trávy, tak se na něj mám vysrat a raději nechám „pomoc“ na druhých…50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Joeov otec v 70. rokoch napísal o nekonečných lánoch kukurice a o pár desaťročí na to sa v jeho stopách vrhol i Joe (s pomocou otca, keďže knižnú predlohu napísali spolu) akurát s tým rozdielom, že uňho ide o trávu. Wtf? Ani nie, pretože táto tráva je extra vysoká, mimoriadne tajuplná, extrémne neprehľadná a navyše sa ako bonus zdá, že v nej nefungujú fyzikálne a iné zákony, na aké sme bežne zvyknutí. Je to svet sám osebe, v ktorom sa dejú čudné, nepríjemné veci. Herci sú tu skôr navyše, sú fajn, ale v prvom rade ide o atmosféru záhadného miesta. A tá je miestami naozaj veľmi dobrá. Druhou stranou mince je, že je Vo vysokej tráve vzhľadom na nie práve najmäsitejší scenár prekvapivo dosť dlhý a tak začne v druhej polovici stagnovať a nudiť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl býval nepřehlédl, že film vychází z předlohy mistra antistrašidelných hororů Kinga, tak bych ušetřil 100 minut čekání na to, kdy tento film konečně začne být hororem. Většina filmu se odehrává za denního světla a noční pasáže se vyloženě přeskakují. Jednotliví účastníci pobytu v trávě jsou extrémně nesympatičtí a dokonce ani Patrick Wilson mě zde nijak nezaujal. 3x jsem během snímku usnul, tak strašně zajímavé to bylo. 80 % stopáže někdo chodí v trávě a volá něčí jméno. Velmi špatná a velmi chaotická píčovina, která nedokáže zaujmout natolik, abyste ději věnovali dostatek pozornosti, respektive jakoukoli pozornost. Po pár minutách totiž film pohltí stereotyp a nic se v podstatě od té doby neděje. [13 %] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)

Reklama

Reklama