Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně bizarní záležitost, která slibuje solidní podívanou, výsledek je ale nakonec dost rozpačitý. Vincenzo Natali jako režisér funguje obstojně, protože v první třetině filmu se mu daří tvořit poměrně hutnou atmosféru neznámé hrozby a čehosi, co je přítomno v trávě. Tempo je docela svižné, takže vše příjemně ubíhá a láká k dalšímu sledování. Vysoká tráva je navíc perfektně nasnímaná a opravdu působí jako jeden z hlavních hrdinů filmu. Jako scenárista ale Natali totálně selhává, protože po slibném začátku se začne do děje dost zamotávat, vrší další a další záhady, rozehrává prapodivné hrátky s časoprostorem, nedává žádné odpovědi a chování postav mnohdy nedává logiku. Kámen, který by měl být asi klíčovým artefaktem celého příběhu, je tu de facto strašně zbytečný a jeho moc není nijak vysvětlena a takhle je to tady vlastně se vším. Jediné, co tak udržuje divákovu pozornost, je právě vizuální stránka a solidní herecké výkony, v nichž nejvíc vyniká maniakální Patrick Wilson, i ostatní jsou ale docela fajn, jen nejsou tolik výrazní. V současné vlně popularity adaptací děl Stephena Kinga je jasné, že se nějaká nepovede a selže, In the Tall Grass je právě takovým případem, ač je to škoda, protože našlápnuto má slušně. 40 % ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Rozhodne originálny koncept, no sledovať trsy trávy vie byť strašidelné iba do určite miery a filmové spracovanie In the Tall Grass ju veľmi netrafilo. No to je tak, keď sa adaptuje mimoriadne krátka záležitosť a natiahne na celovečernú minutáž, ktorá sa začne veľmi rýchlo opakovať a tým pádom i strácať divácky záujem. Určite jedna zo slabších filmových Kingoviek (aj keď v tomto prípade ide o kolaboráciu s jeho synom Joeom Hillom) a až na pár vizuálne zaujímavých momentov vlastne nedokáže ponúknuť nič ďalšie, čo by ju odlišovalo od iných zameniteľných žánroviek. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

5,5/10. První hodina s parádní atmosférou a super nápadem funguje na výbornou. Sem tam se objeví šikovná kamera a solidní dílčí zvraty. Pak se to ale zvrhne v přehlídku bizáru, překombinovaných motivů a hloupých rozhodnutí. A nejhorší je, že vám přijde, že ono rozřešení nechápou i samotní tvůrci. Škoda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Výchozí premisa je ve své jednoduchosti naprosto geniální (mrazivá iracionalita obyčejného pole které láká, vláká a už nepustí..) a první cca čtvrtina filmu je díky tomu fakt poutavá.. Potom to ale zachce mít ambici být sofistikované a paradoxní a mythologické a blablabla a každou další minutou mě to tak zajímalo méně a méně... Ještě v průběhu tam bliklo pár fajn momentů, ale jinak pruda... Takže za 3 s odřenýma ušina.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání na plné čáře, neboť jsem od námětu Kinga a režiséra původní Kostky čekal daleko promakanější podívanou po všech stránkách. Trailer mě neskutečně navnadil, ani by mě ve snu nenapadlo, že King před lety napsal knihu o trávě, jež tak trochu žije a pohrává si se všemi lidmi, kteří vstoupí na její území. Neberte mě špatně, úvodní třicetiminutka se vydařila náramně, postavy se mi zdály sympatické, příběh se náramně rozjížděl a opravdu jsem byl po celou dobu v napětí. Jenže, jak čas postupně plynul, tak mi ten rozléhající křik každého hrdiny začal až moc lézt na mozek, zápletka se zamotávala (což by mi skoro ani nevadilo, jenže nedošlo k žádnému kloudnému rozuzlení, což naštve) a fakticky mě to začalo nudit. Jediný aspekt filmu si udržel vysokou laťku po celou dobu stopáže, a to mám samozřejmě na mysli audiovizuální stránku. Tam člověk hned zaznamenal, že rozpočet se mohl pochlubit asi slušným počtem nul. To mě ale nezviklá, suma sumárum jednoduše slabota. Za mě dávám 45 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)

Reklama

Reklama