Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Socialista (a sociál) Matěj se v úvodu filmu stane svědkem toho, jak Jessica Fletcher a šerif Amos Tupper chtějí mít sex (2x) v poli, což přeruší práškovací letadlo. Mno a celý film je pak o tom, jak Matěj pronáší jedno moudro za druhým (dobově stylizované) a balí holky. Taky tam jsou předsedové, veselky (uslyšíme šlágry z TV Šlágr "Vyhrávala Kapela", "Nemelem Nemelem" nebo "Hošíčku, přijď za svítání"), pimp Podhůrský a Milada Ježková (která se nikoho na sklep neptá!!). Jinak Matěj nepije, uráží ho sexistický poznámky jeho kamarádů - paniců a je environmentalista. Má to ale i několik humorných momentů; 1) Nahý holky se svlíknou z šatů (můžeme si prohlídnout všechny bobříky) a jdou se koupat do rybníku, na čež se jedna zeptá "jsou tu žaby?" 2) Ježková se provdá, ale o svatební noci spí s ženichem Matěj a důchodce se ho zeptá "Umyl sis nohy?". Bohužel to je tak vše, navíc autentičnost uvedených humorných scén nelze textem popsat... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Milan Muchna-český Ed Wood Jr. Tato slátanina pojednává o retardovaném dementovi žijícím ve společenství retardovaných dementů. Možná to byl prostě pederast s maskováním a slabým IQ ale to teď těžko soudit. Dement se potácí vesnicí a kam šlápne, tam ostuda. Do toho nám český Ed Wood pouští záběry komínů, výfuků, venkoských taškařic se zpěvohroui a běžící zvěře, stejně jak to dělal pravý Ed Wood s bizony. Režisér se drží linie, co dialog, to kokotina a ještě nemající pražádného vtipu. Jednu malinkou hvězdičku dávám za paní Ježkovou, Ferdu Havlíka a klasika Řeháka, ti se z toho snažili udělat komedii ale stejně je to děs, děs! ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrný socialistický film, který je odrazem vesnického života 70. a 80. let (JZD, ples s dechovkou, každý vykládá hned o svatbě, poutě, sex v seníkách, holky koupající se v rybníku, hasičské závody, vkladní knížky...). Dnes to vše už je takové retro a stejně i ten film tak vypadá. Pro dnešního diváka je to spíše nostalgická záležitost na dobu dávno minulou. Zaujme tak jedině Evelyna Steimarová coby milfka v zelených šatech na plese a poté doma u sporáku. [1851. hodnocení, 86. komentář, 45%] ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Tento film je docela tvrdý oříšek. Je to vlastně hrozná blbost, ovšem má svůj půvab. Nevýraznost hlavního hrdiny je zjevně režisérův záměr. Když točíte film o venkovském balíkovi, tak tu roli asi nesvěříte nejlepšímu herci Národního divadla. Právě určitá stydlivost Matěje dodává snímku uvěřitelnost a věřím, že v osmdesátkách se s ním mohlo ztotožnit plno chlapců, kteří u dívek neměli mnoho úspěchů. Podhůrský je dobrý magor, Kornová a Kaplanová hezké dívenky a hlavně scéna svlékání šesti dívek, když se jdou vykoupat, je nezapomenutelná. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

OMG. To snad nemyslejí vážně? Hlavní hnusák v podání jakéhosi Wiesnera se snaží ztratit věneček, ale ty odporný, zlý a kozatý čuby mu dát nechtěji. Nebo jo? Že mu všechny tak hrozně nadbíhaly. Na téhle hlavní dějové lince se pak odvíjí další linky v podání debilní Ježkový a jejího Vokurky, podvádějící se dva manželské páry a něco jako agitka o dojivosti krav (Šimon Plánička ruléz). Do toho proběhne pár kozatých, koupajících se holek s fakt velkým "roštím" a jedna stodola plná slámy, která pak skončí v plamenech. Všichni tam neustále tancujou, zpívaj tam kapely, které ani neumí zpívat, jak je to falešný a prezentuje se hypermoderní kulturák. Never more... Toporný normalizační agitační film, který chce být děsně vtipný, místo toho je ale děsně trapný. 20% za pekelně ujetou postavu Zdenka Podhůrskýho :-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Yvetta Kornová když si přečetla scénář a zjistila, že se tam má svlíknout došla za režisérem a řekla, že to neudělá. On jí mezi čtyřma očima řekl, že to po ní chtít nebude. Pak přišel onen den a co se nestalo chtěl, aby se svlékla, což odmítla a musel se stopnout celý natáčecí den, což byl veliký malér. Naštěstí se producent a pak i celý štáb za Yvettu postavil. (cariada)
  • Zdeněk Podhůrský když byl na vojně, tak na ten film museli jít. Vojáci volali, že by mu dali nakládačku, protože tam hrál zápornou roli a ve filmu se špatně choval k dívce. On měl štěstí v tom, že byl ostříhaný a nikdo ho nepoznal. (cariada)
  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama