Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bohužel v pořadí druhý Highlander nemá s původním filmem nic moc co společného. Vrací se sice starý známý Ramirez v podobě Seana Conneryho, ale to je tak jediné malé plus tohoto vyprahlého béčka. H2 má prapodivný příběh a snaha autorů neporušit pravidla H1 byla docela kostrbatá! Prostoduché dialogy střídali více či méně povedené bojové sekvence, povětšinou teda méně a jakkoli byl charismatický Lambert v prvním dílu, tak to zde poměrně zabíjí tupým "nesmrtelným" výrazem. Rozhodně jsem pokračováním velmi zklamán a to mě ještě čekají další tři, uff uff... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Vlastne žiadne prekvapenie, veď ani prvý Highlander nebol skvost; ťažil zo spoľahlivých hereckých výkonov, žánrovej ojedinelosti a bombovej hudby! Plus bol tajuplný, a nazdávam sa, že práve tu je v prípade pokračovania hlavný kameň úrazu. Mulcahy a spol. to namiesto rozvinutia a prečistenia pôvodného námetu len znova celé prevarili, kvôli čomu vyplávalo na povrch ešte viac rozporov a čo bolo vďaka vyššie vymenovaným plusom nepodstatné, tu už vyslovene prekáža a rozčuľuje. Nehovoriac o tom, ako sa to celé vlečie, tú nudu nevykrýva ani Sean Connery, ktorý to ako správny profesionál dáva naplno, akoby sem skutočne prišiel z iného sveta (či filmu). Bieda, ľutujem, že som tomu po rokoch dal šancu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom dvadsiateho storočia dosiahlo znečistenie vzduchu také hodnoty, že ozónová vrstva Zeme bola úplne zničená. Planéta bola vydaná na milosť smrtonostnému ultrafialovému žiareniu. Na ochranu ľudstva bol v roku 1999 vybudovaný elektromagnetický štít. Píše sa rok 2024 a príbeh takmer nesmrteľného škótskeho horala Connora McLeoda pokračuje. No ale radšej ani nemusel. Pretože oproti výbornému pôvodnému filmu z roku 1986 je táto druhá časť len zbytočný, nudný nezmysel. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trpí to sice všemi druhy neduhů obvyklých pro druhá pokračování nečekaně úspěšných filmů, ale i tak to není úplně špatný. Dvojice Connery, Lambert to pořád utáhne a režisér Russel Mulcahy ještě v osmdesátých a devadesátých letech točil celkem kompetentní a funkční filmy. Pochopitelně, že i z tohohle se stala později série pochybné kvality, jak už to bývá zvykem u některých filmů které se jenom tak mimochodem stali značkou a to je třeba dojit, ale to už je jiná kapitola. Každopádně druhý Highlander i když už to žádná pecka není je pořád celkem snesitelný a koukatelný. Prostě průměrný fantasy na pobavení.55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)

Reklama

Reklama