Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dělá svému předchůdci leda tak nehoráznou ostudu. Všechno je zde horší. Lambert se pouze párkrát zatváří. Mulcahy na režijní stoličce ukazuje v plné kráse svou neschopnost vytvořit alespoň "něco". Scénář absolutně nulový a kulisy budoucnosti jsou naprosto k smíchu. Sem tam nějaká slušnější akční scéna (výborný průjezd salvou - 108 kulek...), avšak kladů je skutečně jako šafránu. Michael Ironside je směšný klaun a podobně trapný je i film samotný. Komerce je mocná věc a tenhle snímek nemá jiný účel, než-li vytřískat na dobrém jméně nějaké ty peníze. Další pokračování tak skvělého prvního dílu už raději nechci ani vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Neviem čo za dementa vymýšľalo popis k filmu (oficiálny text distribútora?!), ale každopádne vieme z neho úplne všetko. A k samotnému filmu: Pár scén zaujímavých. Connery to však drží nad vodou. Absolútna nenáväznosť na prvý film. Ako keby chýbal medzi nimi ešte jeden diel! V jednotke "niekto" zomrie a v dvojke sa znova objaví? Ako? Tento film je celkovo úplne niekde inde. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Chorý film, ktorý je výsledok nevkusného obdobia, nechal si však aj v takzvanej budúcnosti znaky doby, ako hudbu Queen z automatu, dlhé vlasy chlapcov, účesy z daného obdobia, ale aj mnoho iných vecí. Temné, ale proste nápad s ochranným štítom nad zemou, ktorý má nahrádzať ozónovú vrstvu bol jedinou vecou, ktorá bola vo filme originálna, inak je to šialené. Od chvíle ako začal som čakal, kedy sa začne niečo normálne diať a nedočkal som sa toho vôbec dokonca. Opäť sa potvrdilo, že pokračovania majú s kvalitou veľký problém. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama