Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Vlastne žiadne prekvapenie, veď ani prvý Highlander nebol skvost; ťažil zo spoľahlivých hereckých výkonov, žánrovej ojedinelosti a bombovej hudby! Plus bol tajuplný, a nazdávam sa, že práve tu je v prípade pokračovania hlavný kameň úrazu. Mulcahy a spol. to namiesto rozvinutia a prečistenia pôvodného námetu len znova celé prevarili, kvôli čomu vyplávalo na povrch ešte viac rozporov a čo bolo vďaka vyššie vymenovaným plusom nepodstatné, tu už vyslovene prekáža a rozčuľuje. Nehovoriac o tom, ako sa to celé vlečie, tú nudu nevykrýva ani Sean Connery, ktorý to ako správny profesionál dáva naplno, akoby sem skutočne prišiel z iného sveta (či filmu). Bieda, ľutujem, že som tomu po rokoch dal šancu. ()

Reklama

cold 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil tento film v době, kdy jsem ho viděl poprvé, určitě by dostal 5*. Po uplynutí určitého času, ale zjištuji, že nastavovaná kaše není nikdy nic dobrého. Mezi druhými díly je to ale stále nadstandart (krom Kmotra, vetřelců a terminátora). Nic na tom nezmění fakt, že originalita 1. dílu se jaksi vytratila. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

z tajemnýho horala se stal jakýsi mimozemšťan a sympatická poetika prvního dílu šla do kelu... dvojka highlandera má pro mě stejně podivnou proměnu oproti prnímu dílu, jako měla dvojka šílenýho maxe.. jedna hvězda za minipřipomínku queenů a náramně vtipnou scénu v letadle, která by však daleko líp zapadla v bláznivý střele.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Fiktivní režisérský monolog: "Přátelé. Děkuji za vaši chválu Highlandera, jsem moc potěšen, že se vám tak líbí. Je to vskutku velkolepé, nesmrtelné dílo, které si zaslouží pokračování, jenž vysvětlí původ nesmrtelných. A přesně to vám teď dávám. Já vím, ruším v něm veškerou logiku prvního filmu a celý příběh je holá scifi hovadina, ale líbila se vám jednička, tak se vám musí zákonitě líbit i dvojka, ať je jakákoli." Dementnější pokračování si fakt již nedokáži představit. Po vcelku šílené, ale pěkné první půlhodině přijde něco tak blbého, že se tomu vyrovnají až pokračování po třetím díle. Dvojka je ale ubohost scenáristická i logická, na kterou sami producenti raději zapomněli s ohledem na fakt, že se k ní již žádný další film nevrací (ani jí nezmiňuje). Bohužel, tohle ode mě ani průměrné hodnocení nezíská. Půjdu ještě o kus níž. 45% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)

Reklama

Reklama