Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Neokoukané prostředí dělá film o dost zajímavějším, než vlastně je. To by tolik nevadilo, kdyby fungovalo všechno ostatní - kamera je ale místy dost zmatená, chemie mezi Davidem Novotným a Ha Thanh Špetlíkovou moc nefunguje (ty rasistické řeči mi přišly až zbytečně přepálené) a rozuzlení příběhu vlastně moc zajímavé není. Čím si film naopak polepšil je sympatická hlavní hrdinka a zmíněné zasazení příběhu. 5/10 ()

drackula

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerná záležitosť. David Novotný je svojej úlohe skvelý, Ha Thanh Špetlíková je milá, ale humor krížený s kritikou predsudkov na kvalitnú kriminálku nestačí. V jednom momente som sa pristihol, že mi je úplne jedno kto je vrah. Záverečný zvrat oceňujem, ale podobných dramatických scén by som ocenil viac. 40% HBO GO ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda promarněného potenciálu, už samotný nápad byl velmi slibný, lokalizovat vraždu do středu vietnamské komunity, kterážto je českými filmaři dosud zcela neobjevena, ovšem celý projekt sráží především ten fakt, že je to natočeno jak nějaká typizovaná novácká kriminálka...s televizním vizuálem i hudbou...Kriminálka Sapa...škoda... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Notoričtí producenti smažených nudlí u nás konečně dostali prostor i na filmovém plátně. Za probdělé noci ve svých večerkách si to zaslouží. Kriminální zápletku tentokrát Viktora moc nevyšperkoval, ale vše zachraňuje brutálně hláškující Novotný, bloudění ve stánkařské džungli a pravidelně dávkovaný rasismus. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taktiez to vidikm ako uzivatel Pierre /nie nadarmo je v oblubenych, ze jo/ - Zdenek Viktora ako reziser sa teda velmi nepredviedol. Ako takto - cesko -slovenskych filmov mapujucich vietnamsku komunitu je jak Cigosov studujucich popri zamestnani, kazdopadne tento smer v kinematografii vitam. Pierre ma pravdu s tym naivnym scenarom, a chybala vyslovene zapamataniahodna scena . 8 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu trvalo s přestávkami skoro dva roky. Točilo se převážně ve Varnsdorfu, kde žije početná vietnamská komunita, a to i v reálných interiérech vietnamských domovů, kde jsou všichni představitelé Vietnamců výhradně z řad neherců. Podařilo se také natáčet na pražské tržnici Sapa. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • V jedné scéně Anh (Ha Thanh Špetlíková) odpovídá v legraci Křížovi (David Novotný), že ve Vietnamu mají moře, pro změnu Žlutý. Ve skutečnosti však Vietnam omývá moře Jihočínské (ve Vietnamu se užívá jméno „Východní moře“, Biển Đông). Žluté moře se nachází zhruba o tisíc kilometrů severněji mezi Čínou a Korejským poloostrovem. (Stan Borowitz)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama