Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

jirijost 

všechny recenze uživatele

Na první světovou válku se ve válečných filmech moc nemyslí to je pravda, je to škoda protože některé filmy jsou opravdu skvělé. Tenhle mezi ně patří, neni to sice žádný trhák u kterého by jste slintaly ale něco do sebe to má. Velmi silný je hlavně konec, ten je vážně výborně zpracovaný, já dávám čtyři hvězdičky ale musím říct, že jsme se dlouho rozmýšlel jestli tři nebo čtyři. Trochu mě ale mrzí nedostatek nějaké hezké vážné hudby, která dá vždycky těm bojům skvělý nádech tady jí ale bylo opravdu pomálu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že se ta první světová válka ve filmech šetří a přitom by mohla ukázat takových příběhů. Pak to zbyde na ty méně známý evropský autory, kteří si udělají za pár desítek tisíc dolarů válečňáky, který já objevím až po bůhví kolika letech. Ztracený prapor je například parádní film, problém je, že není zase až tak výraznej a vlastně od toho se pak odvíjí skutečnost, že jsem o něm vlastně deset let od vzniku neslyšel. Každopádně kulisy, válka, atmosféra..všecko v tom filmu je a parádně to funguje, takže se u prvosvětových filmů okamžitě řadí na vrchní stupně. ()

Reklama

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Můžete se vzdát, můžete zkusit utéct. můžete se nechat hrdině zastřelit v boji. Ani jednu z nabízených možností však jednotka kapt. Whitleseyeho nezvolila. Zvolila možnost která jí nebyla nabídnuta. --- Škoda jen někdy zbytečně protahovaných scén s utrpením vojáků bez vody, jídla, munice a neděje. --- 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V roce 1944 řekl prý brigádní generál McAuliffov německé spojce, která byla k americkým jednotkám vyslána s nabídkou aby vzdaly : ,,Prdlajs!'' jiné zdroje uvádí ještě lépe znějící po významové stránce stránce ,,Nasrat!''. Němce tato odpověď pochopitelně šokovala a mně se sakra líbila. To jsem ale netušil, že Amíci v tomto jak se zdá mají hlubokou tradici. O ztraceném praporu majora Charlese White Whittleseye jsem doposud nic neslyšel a tak jsem u filmu po dlouhé době zase zažil radost válečníka. Sice to zpracování bohužel TV film přímo prozrazovalo, na stranu druhou si tvůrci celkem dali práci s dobovými reáliemi a uniformami a to se cení. Cením i to, že měl někdo potřebu ty statečné kluky připomenout tímhle filmem. Dnes se sice na Amíky zhusta nadává, ale málokdo si uvědomuje, že to byla hlavně ona, kdo svět vysekal ze dvou světových válek. Rusofilové se teď určitě křižují s kladivem v jedné ruce a srpem v druhé, ale kde by bylo Rusko bez lend and lease v prvních měsících války, kdy Stalina napadl(mimochodem jeho kámoš a spojenec - na to nezapomínejme) Hitler? Mít to něco víc a teď neumím správně definovat co, šel bych na 4 hvězdy. takhle je to ale jen za 3 poštovní holuby. * * * ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci opravdu působivý a zajímavý snímek. Jistě, je zde řada patosů a milovníci Zachraňte vojína Ryana si budou ťukat na čelo při rozhazování rukou do vzduchu, když voják padá mrtvý k zemi. Ovšem Ztracený prapor se nebojí podávat i větší bitevní souboje, které vypadají místy až hollywoodsky. Tohle je skutečně kvalitní válečný film z Velké války, jak se dříve První světová nazývala. Jistě, postavy nejsou nijak zajímavé, děj nemá žádné šokující překvapení a zas až tolik emočně minimálně mě nezasáhl. Přesto ale v komentáři vzdávám poklonu tomuto počinu, od kterého jsem rozhodně mnoho nečekal, ale o to více získal. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama