Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Aky 

všechny recenze uživatele

První světová byla patrně v poli horší než druhá a asi vůbec nejhorší ze všech. Tenhle film to znovu zobrazje: zákopy, bláto, špína, nemožnost se aspoň na chvíli usušit, ostřelovači, všude krev a povalující se mrtvoly... Autentické a hrozivé až mráz běhá po zádech. Jen kdyby to malinko nekazilo to americké přesvědčení, že ty nejtěžší věci dokáží jenom Američané. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Docela skvostný výhrabek na to, že ho na ČSFD ohodnotilo asi tak 23 lidí z tři prdele zaregistrovaných. 89 minut z 92 jsem byl napnutej jak strunička. _____ POPRVÉ JSEM ZDE VIDĚL: užití toho strašidelnýho předpotopního plamenometu ala Return to Castle Wolfenstein, polní bibli celou od krve, a poštovního holuba s ustřelenou nožičkou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočné, klasické americké rozprávanie o vojne. Príbeh má byť vraj pravdivý, ale nezaujal natoľko, aby mi to nebolo jedno. Špeciálne efekty boli celkom prepracované, rovnako kostýmy. Silné tlačenie na americké hrdinstvo sa mi tradične nepáčilo. Celé je to napísané a natočené len v ich prospech, ďaleko od reality. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný válečný film z první světové války. Vůbec nechápu, jak je možný, že už je deset let po jeho natočení a vůbec se o něm neví (nebo není tolik známý, jak by si zasloužil). Já o něj jen tak náhodou zavadil a řekl si, že to s ním zkusím a udělal jsem sakra dobře. Je škoda, že se do něj neinvestovalo víc peněz, ale i tak se jedná o velice solidní počin. Děj se odehrává přímo ve válečném poli v týlu nepřítele a major Whitlesey se se svým praporem snaží udržet pozici a vydržet za každou cenu. Najdete tu vše co má správný válečný film mít: hrdinské činy, zákopy, střelba, plamenomety, granáty, odstřelovač, dělostřelecká palba, výborné záběry z fronty (akorát někdy jsem měl pocit, že když velitel zavelel palte! a mělo střílet několik desítek vojáků, tak mě přišlo jako kdyby střílel jeden člověk). Někdy do sebe nepřátelé šli docela nelogicky bez krytí a rovnou na zteč a stříleli po sobě třeba i ze dvou metrů, což mi trochu kazilo celkový dojem. Z filmu je ale také patrné, že k sobě nepřátelé měli úctu, viz. záběr podání rukou. Celkově musím dát plný počet, páč tento snímek si to právem zaslouží a já jsem velmi mile překvapen, na co ještě můžu narazit a dobře se u toho bavit. Také zastávám názor, že první světová není tolik filmařsky profláklá a mělo by se do ní rozhodně více investovat. 90% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opet dalsi z rady americkych patosu o valecne hrdosti a odvaze v cele s hrstkou pihovatych americkych chlapcu proti nemecke presile. Znovu zde z nemeckych vojaku delaji naivni blbecky, kteri ani nevi jak se zavazuji tkanicky u bot, nikde tu vsak nevidim nic o strachu, bolesti a utrpeni, vsechno jen okrajove k dokresleni atmosfery. To ovsem nestaci!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama