Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Požár reaktoru se pomalu ale jistě daří statečným osádkám vrtulníků dostat pod kontrolu, katastrofa ale samozřejmě pokračuje dál... Jádro se taví a hrozí, že kontaminuje vody tekoucí do řeky. Je třeba povolat horníky, kteří štolou odspodu vytvoří prostor pro chlazení... Gorby povoluje jakékoliv prostředky... Opět tu vidíme až neskutečnou obětavost ruských obyčejných lidí i nehoráznou aroganci moci totalitní země.* * * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě předchozí epizody jsem velmi chválil, třetí díl mi přišel ještě o něco lepší. Znovu musím tvůrce pochválit za naprosto dokonalou atmosféru, která seriál posouvá hodně vysoko, zatímco dnešní horory mi připadají spíše legrační, u Černobylu mě často mrazí kolem páteře. A ať už se v epizodě odehrálo cokoliv, největší dojem na mě zanechal pohřeb s domíchávačem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sa bližšie pozrieme medzi pacientov, u ktorých postupuje rapídnym spôsobom rozklad buniek a nie je to vôbec príjemný pohľad. No a čo po tom, keď od nich ešte musíte mámiť dôležité informácie z večera nehody. Mierne nadbytočná sa zdala súkromná línia manželky hasiča, ktorá sa navyše chová značne nelogicky, vzhľadom teda na okolnosti, aké sa v závere dozvieme. Poteší partia svojráznych baníkov, ich predák by si taktiež zaslúžil zlízať nejakú tú smotanu, nielen ústredné hviezdne trio. ()

Hookiuko

všechny recenze uživatele

kym pri prvej casti som bol rozhodnuty dat 5*, pri druhej som bol na mensich pochybnostiach, pri tretej casti som uz na velmi vaznych pochybostiach... nejde o samotny film, ktory je mimochodom natoceny fakt skvele, o hereckych vykonoch ale aj detailoch, ako je oblecenie lekarov, ukazanie skutocnych efektov radiacie na ludske telo ani nehovorim, tie su vyslovene dokonale... ide skor o sposob, akym je film podany. O temu Cernobylskej havarie ale aj samotnej jadrovej fyziky sa zaujimam uz zhruba 8 rokov (diky Stalker...) a sceny, ako narukovanie banikov, neustale spehovanie, zatknutie doktorky (ktora mimochodom ani realne neexistovala) mi tu maximalne mozne nesedia, ba naopak, posobia mi ako utok na podvedomie divaka a ako nasilu dodane prvky, len aby sa opat mohlo poukazat na to, aki su ti komunisti vlastne zli, namysleni a neviem co vsetko... je to az prilis gycove. uz vidim, kolko sa zas najde po dopozerani serialu odbornikov na politiku v danom obdobi... Snad bude 4. cast v tomto ohlade lepsia Filmova stranka: 10/10 Pibehova stranka: 7/10 Historicka stranka: 2/10 (aj to, co bolo presne, bolo upravene aby vyhovovalo urcitej korektnosti) ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atomový hřib v mém rozkroku se zvětšuje více a více každou další epizodou. Představte si Pripjaťské ruské kolo, kde na jednom sedátku sedí naturalistické ztvárnění skutečnosti s jiskrou fikce, kterou nám tvůrci představují. Každou epizodu je sedátko s tímto cenným pasažérém, kterého vidíte v jiných počinech málo a ještě méně, výše a výše vrcholu a v epizodě této se mi zdá, že dosáhlo vrcholu s výhledem na zbytky města a elektrárny v povzdálí. A to díky scénám se sympatickými havíři, kterým je režim doslova u holé řitě, nebo pohled a nervy drásající ukázka radiací nejvíce postižených občanů kolosálního rudého obra. Pořádné zasazení obávané KGB též potěší a ještě více zneklidní. Skvost. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • 28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace. (mikiqex)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)

Reklama

Reklama