Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se nese ve znamení odklízení a likvidací radioaktivního materiálu, který se ještě nachází na střeše černobylské elektrárny. Na pomoc s touto akcí jsou připraveni i západoněmečtí roboti, nicméně ti svůj účel nedokáží splnit, a proto jsou na úklidové práce povoláni vojáci, kteří musí grafit shazovat ze střechy ručně. Na místě se mohou zdržovat maximálně 90 vteřin, víc už je smrtelně nebezpečné. Současně opět se setkáváme s prof. Legasovem, Chamjukovou z Běloruského institutu, a samozřejmě Ščerbinou, jehož postava také prochází určitým vývojem, kdy byl zpočátku zcela lhostejný vůči odehrané katastrofě a zejména vůči opatřením, které bylo nutné za účelem záchrany civilního obyvatelstva uskutečnit. Dále se prof. Legasov chystá na mítink do Vídně, kde má světu objasnit okolnosti černobylské katastrofy. Jak se dozvíme v následujícím díle, všechno je jiné, než se na první pohled může zdát. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!SPOILERS!! ["Budem potrebovať nový telefón!"] Pred pozretím tejto epizódy som počul ,že je zatiaľ najslabšia.....ako vážne? NAJSLABŠIA? Chernobyl nám ukázal v každom ďaľšom diely vždy niečo nové. Vás by bavilo sa pozerať ako sa proti sebe naťahajú tajomníci SSSR kvôli svojím názorom? Alebo sa v skuse pozerať len na otvorený reaktor? Mňa teda nie. A preto som rád ,že tento diel je iný a rozhodol sa nám ukázať ako táto havária vplívala na civilistov ,radioaktívne zvieratá ,na prírodu a na konci aj na tehotné ženy (smutné 😭) . Pre nevzdelaného človeka bude určite problém aj strielanie psov a ich hromadný hrob (spomínam to sem pretože počítam s tým ,že keď toto čítate tak ste sa v seriáli dostali až sem). Takže aby som to zhrnul: pre niekoho najhroší diel seriálu ,pre mňa nie ,PRE MŇA NIE! Lepšia je snáď už len Epizóda 2 😃 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s deLaFere. Tato epizoda je nevyvážená. Pořad je tam spousta silných momentů, ale současně se do prostoru, kde tvůrci použijí vlastní invenci, vtírá americký smrad. Jakmile dojde na moralizování, přestávají být (pro kumunismu znalého diváka) dialogy věrohodnými. Je to smutný paradox, že mnohem uvěřitelnější jsou ty absurdity, které jsme slyšeli v prvních epizodách. Diskuze o vykřikování pravdy do světa, kecy o nebohé (nezodpovědné) ženě jednoho hasiče...předtím sledujeme, jak se posílají na smrt tisíce lidí... . A přitom nebyl důvod vměšovat se do událostí, které jsou natolik dramatické, že jim "vylepšování" jen škodí. Navíc tvůrci tlačí na pilu ve zbytečně dlouhých pasážích, které nemají jiný účel než ždímat emoce (nebohá štěňátka ). Podobným způsobem by se mohli zabývat mnohem horšími důsledky, jako kontaminací vody apod. Černobyl splňuje všechna kritéria slova katastrofa a to navíc s dlouhodobým dopadem. Má být edukativním vykřičníkem pro generaci, která důvěřuje vědcům, politikům a všem, kdo nás "řídí". A to i přes menší výhrady plní na 100%. PS: na ty nejnebezpečnější práce bych nahnal ty, kteří mají dluh společnosti...tzn. vězně, ne mladé kluky s životem před sebou. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět mnoho silných momentů: od zarputilé babičky dojící krávu, která nechce vesnici opustit, přes vybíjení domácích opuštěných zvířat až po bioroboty na radioaktivní střeše (lidi). Seriál, který vás připraví o řeč. Prostě slušnej nářez. Otřesné, strašné. Tvrdá výpověď, těžké téma, zasraná politika atd, vše dobré jako doposud. Jen se tento díl mírně vlekl. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem z tohohle dílu velké obavy, to vybíjení zvířat, když je máte rádi je hodně nepříjemné. Nedivím se že s tím měl Pavel takový problém. Ale než by se pak někde trápili, je tohle prostě nejlepší volba. Potěšil mě Fares Fares v roli pohodného Bači a dokonce mi na chvíli vykouzlil i úsměv na tváři. Jinak opět nakládačka, jako prase. Boris dal průchod emocím a konečně mu natvrdo došlo, že boj se sovětským aparátem, je prostě marný. Nikdy celou pravdu před světem nepřizná i za cenu otřesných ztrát. Ulana by velmi ráda pravdu světu sdělila, ale je jí jasně vysvětleno, že následky jak pro ni, tak ostatní její blízké by byly fatální. Ďatlov stále zatvrzelý, snad ještě věří, že reaktor je v pořádku. Ten chlap je prostě neuvěřitelnej. Ten měl jít jako první čistit střechu a ne jen na 90 sekund. Každopádně scéna na střeše s bioroboty drsná a osud Ignatěnkové zdrcující. Blížíme se do finále, ale už teď vím, že mi seriál přirostl k srdci natolik, že mi bude chybět. I když jsem původně myslela, že se na to asi nezvládnu dívat. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • „Joker“ byl pro potřeby filmu postaven, zatímco u STR-1 si filmaři vystačili s CGI. (mikiqex)
  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)

Reklama

Reklama