Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

REKAPITULÁCIA a SÚDNY PROCES. Z trojice obžalovaných : Brjuchanov, Ďatlov a Fomin, zobrazujú tvorcovia práve druhého pána v poradí, ako najväčšiu sviňu, bezcitného hajzla a bezprostredného cynika ! V osudnú aprílovú noc viedol nočnú smenu, s nerozhodnými rozhodnutiami, ktoré zapríčinili mohutnú jadrovú katastrofu, s dôsledkami do dnes ! A to ani nehovoriac o stratách na ľudských životoch. V súdnej miestnosti bude stáť na strane obžaloby skúsený, zainteresovaný : Valerij Legasov, ktorý si nebude klásť servítku pred ústa, čo sa nebude páčiť vysoko postaveným jedincom komunistického režimu. Jeho výpoveď je rovnako strhujúca, ako Jeffersona Smitha v Pán Smith prichádza, ale zase nie tak extra vyčerpávajúca, i keď má svoje typické atribúty pôsobnosti, ktoré sa zaderú hlboko pod kožu. Pomocou šikovného strihu sa na preskačku opäť vraciam do osudného dátumu, pár minút predtým + sekundy, minúty potom, čo tomu všetko predchádzalo, a čo neskôr nasledovalo. Neviem posúdiť, čo je realita a fikcia, čiže práve preto som s konečným hodnotením mierne zdržanlivejší. PS : „Aký význam má klamstvo” ? ()

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl nejlepší díl ze všech seriálů který jsem kdy viděl a asi i uvidím. Nikdy jsem během 50 min nedostal do žil a mozku tolik informací a tolik pocitů. Řekl bych, že teoreticky už vím jak fungoval reaktor v Černobylu. A konečná čtyřminutovka na konci byla tak srdceryvná a tak silná, že to ani neumím slovy vyjádřit. Zkrátka a jednoduše to byla dokonalost. Celý seriál byl dokonalost a kdo váhají jestli ho vidět, tak to za to rozhodně stojí. 100+% ()

Reklama

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Ráno jsem to vzhledl v buse do práce a říkál jsme si, že už tak kvalitní serial nemůže být lepší. A voni tvůrci nám to poslali v plné síle až na konci a pak jsme nějak přepnul ..pak jak bych byl tak 4 -5. hodin mimo realitu a s nikým jsme nemluvit. Spadla na mě depka ... prvně ze způsobu jak byl díl natočen. Klidně můžu říct, že za poslední 5-10.let jsme na nic lepšího nekoukál a možna vůbec nikdy. Dokonále scený s tou komunistickou depresí nemají chybu posílají nám jednu důležitou zprávu.. UŽ NIKDY VÍCE KOMUNISTY A RUSKO....ještě teď v 16:14 mě z toho mrazí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je soudnička, která retrospektivou brilantně rekonstruuje krok za krokem den katastrofy - série lidských pochybení s rozhodující technickou chybou sovětské techniky. Jestli někdo nechápe jak funguje jaderná elektrárna tak ať si pustí tento díl. je to víc než filmový zážitek technická přednáška, ale skvělá a srozumitelná. Bravo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná časť kombinuje súdny proces s rekonštrukciou udalostí osudnej noci. Takže pokiaľ ste boli mierne sklamaní z toho, že ste si v úvodných scénach celého seriálu poriadne neužili výbuch, tak tu si ho poriadne užijete pekne zblízka. Či pochopíte z vedcovej prednášky na súde, o čo presne šlo, na tom až tak nezáleží, pretože scenár to dokázal podať celkom v skratke a pomerne pochopiteľne, detaily asi nebudú až tak dôležité. Jedno z najlepších finále histórie seriálovej produkcie vôbec. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama