Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (523)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy patria na plátno a to niekedy platí aj vtedy, ak je prvým titulkom nadpis Netflix. Kráľ rozpráva pomerne jednoduchú historku vedúcu k vojnovému konfliktu s celkom prekvapivým vyústením. Takže v dvorných intrigách sa nestratíte, budete neustále vedieť kto je kto a o čo mu ide a nikoho neprekvapí, že záverečná polhodina sa bude odohrávať na bojovom poli. Dnes už asi nie sú v móde státisícové CGI armády a tak tu máme zopár stovák štatistov v bahne a so šmýkajúcim sa brnením, čo sa stane jednej postave osudným a ide o najtragikomickejšiu scénu filmu. Kráľ ubehne veľmi rýchlo, je zovretý a prehľadne prerozprávaný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Říjnová hororová Netflixovská nadílka skončila, ale jsem vděčný i za tenhle Historický biják, který jak se zdá bude Netflix servírovat každý rok ( Minule podobnou dobu to byl Outlaw King, který se mi líbil o malinko víc, ale i tohle je pecka). Sledujeme příběh mladého Jindřicha V, který po smrti svého otce je čerstvě korunovaný na krále a bude muset vyřešit válku, kterou mu jeho otec zanechal. Skvěle natočené, osudové, špinavé, autentické, historicky věrné a především úchvatně zahrané. Timothée Chalamet servíruje na obrazovku obrovský kus talentu a cítím, že má bohatou budoucnost ( Králův rage speech před bitvou mi vyvoval husí kůži jak už dlouho nic), ale potěší i Joel Edgerton s perfektním strategickým plánem či Robert Pattinson, který hraje slizkého francouzského prince skvěle. Film vrcholí solidní a slavnou bitvou u Agincourtu, která je správně syrová a špinavá a potěší i finální poměrně nečekaný zvrat. Ikdyž má film pomalejší tempo, tak vůbec nenudí a absolutně strhne. 85% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Netflix se pochlapil a natočil ponurý, špinavý a velmi věrohodný historák, který se může směle srovnávat s těmi nejlepšími v daném žánru. Nedočkáme se sice žádných opulentních bitev za hřmotné muziky Zimmera, ani kamerových hrátek s digitálním Colloseem, přesto něco málo akčnění tam je a žádnou ostudu si tvůrci v tomto aspektu neudělali. The King jde ale jiným směrem a je to žrejmé už od počátku. Veskrze tiché, plíživé drama o politikaření, pletichaření a špinavém středověku, kde jsou jen poddaní a nebo nepřátelé. King stojí a padá především na realistickém podání látky o které pojednává a na Chalametovi, který zraje jako víno. A když nakráčí před vojáky se svým proslovem, je vymalováno. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnes videného filmu Posledný súboj (ktorý nebudem hodnotiť) treba o to viac oceniť tento nenápadný klenot. Je neskutočne ťažké zobraziť verne atmosféru 15. storočia, ktoré podľa francúzskeho historika Philippa Ariésa bolo fascinované a posadnuté smrťou tak, ako už žiadna iná doba. Prejavilo sa to napríklad na ilustráciách ku Knihe hodín z Rohanu alebo na maľbe tancujúcej smrti zo steny parížskeho Cintorína neviniatok. Tento film vo svojich detailoch diváka prenesie do tejto zvláštnej doby a ja pre zmenu v príhodnú chvíľu tento film prenesiem do svojej TOP 10. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Částečně inspirovaný Shakespearovými hrami o "Jindřiších", částečně skutečně životopisný film o tom, jak těžké je být silným a dobrým králem. A taky jak těžké je prosadit mír a jednotu v situaci, kdy není jisté, komu se dá věřit. Přiznávám, že filmy zasazené do období středověku moc nevyhledávám, ale tenhle mi kupodivu přišel hodně poutavý, napínavý a dokonce chvílemi i zábavný. Bavil mě především Robert Pattinson v roli slizkého samolibého Francouze. A co se týká hlavní role, Timothée Chalamet opět dokázal, že umí zahrát lecos. V roli mladého krále z něj čiší patřičný respekt a charisma, a to rozhodně není jen tak. Do teď jsem ho viděla spíše v rolích zjemnělých kluků nebo floutků, takže mě příjemně překvapilo, že "uhraje" i něco takového a opravdu mu to divák věří. Film jako takový má navíc silný a lehce překvapivý závěr, který utkví. Zkrátka historické drama, jak má být. ~(4,1)~ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Jindřich V. zemřel ve 34 letech na úplavici 2 měsíce předtím, než mohl být jmenován francouzským králem. Přesně o tolik ho přežil Karel VI. francouzský. (klukluka)
  • Bitka pri Agincourte bola natáčaná 2 týždne s 300 mužmi a 80 koňmi na poliach v Maďarsku. Aby tvorcovia dosiahli bahnitý terén bojiska, štáb nechal kone behať po poli. Nakoľko však bolo príliš veľké teplo, bahno rýchlo vysychalo, a tak posunuli bojisko viac vľavo a celý proces zopakovali niekoľkokrát. (Wargoo)
  • Jindřich V. přijímá v souvislosti se svou korunovací dary od zahraničních vládců. Zatímco mechanickému ptáčkovi od benátského dóžete dvořané nadšeně zatleskají, křišťálovou vázu od českého krále Václava slovně ocení pouze sám Jindřich. (klukluka)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama