Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (523)

HAL 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi reálným historickým filmem a mezi volnou adaptací Shakespearovy hry "Henry V". A ve stylu pak přesně stejně - na půl cesty mezi přímočarým Outlaw King, a artovějším Macbethem od Kurzela. Se kterým to podlahu teda fakt nevytírá, ale obstojí vedle něj slušně, a kdyby podobně mělo dojít i na další Shakespearovy hry, vůbec bych se tomu nebránil. A nejdůležitější je že ani ten Timothée Chalamet herecky za Fassbenderem nijak nezaostává. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Historická sonda plná zuřivosti a bojových scén o kritickém období evropské historie. Vhodné pro fanoušky historických drama a historických akčních scén. Skoro všechno v Královi funguje výtečně. Herci od Roberta Pattinsona po lahodně odporného Dauphina), parádní scénář Michôda a Edgertona. Tématem jsou zkorumpovaníá moc a nebezpečí mužské nadvlády. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy patria na plátno a to niekedy platí aj vtedy, ak je prvým titulkom nadpis Netflix. Kráľ rozpráva pomerne jednoduchú historku vedúcu k vojnovému konfliktu s celkom prekvapivým vyústením. Takže v dvorných intrigách sa nestratíte, budete neustále vedieť kto je kto a o čo mu ide a nikoho neprekvapí, že záverečná polhodina sa bude odohrávať na bojovom poli. Dnes už asi nie sú v móde státisícové CGI armády a tak tu máme zopár stovák štatistov v bahne a so šmýkajúcim sa brnením, čo sa stane jednej postave osudným a ide o najtragikomickejšiu scénu filmu. Kráľ ubehne veľmi rýchlo, je zovretý a prehľadne prerozprávaný. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyšší rozpočet a lépe zpracovaná bitva by to dostali ještě výš, ale i bez nich film válí. Pomalým vyprávěním, psychologicky pečlivě sleduje změnu uvažování a postoje bohémského pacifistu ve krutého válečníka, který chce ustát svoji čest. Přátelství, ctižádost, intriky, ztráta něčeho blízkého za nabytí něčeho méně cenného, ale osudem předurčeného. Zároveň historicky hezky vystižená anglická a francouzská “politická povaha”. Skvělí herci ve všech čtyřech klíčových rolích. Edgerton jako spoluscénárista a spoluproducent otcem díla. Výborné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásne komorné, blatisté a realistické...To, že je tento typ filmov dnes prakticky ojedinelý vďačíme hollywoodu a jeho nekonečným komiksovým chrlením nepremožiteľných hrdinov, ktorými nás už zásobuje roky. Ja už tie filmy nemôžem ani cítiť, postavy sa mi zhnusili a už dlho si želám koniec Transformerov, Avangerov , Cap. America či nezničiteľnej Wonderwoman...So zatajeným dychom sledujem a fandím presne takýmto malým -veľkým filmom, prajem si aby zabodovali, aby diváci jasne ukázali , že presne TOTO chceme. Film určite získal pozitívne ohlasy, ale nevieme nakoľko ovplyvní kompetentných, aby financovali podobné filmy. Za mňa max. spokojnosť, po všetkých stránkach, možno by som bral ešte jednu bitvu naviac, ale už by som bol asi za veľmi náročného. 90%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)
  • Hlavní velitel francouzských vojsk byl Charles I of Albrecht , který v bitvě padl a společně s ním také tři vévodové, pět hrabat, devadesát baronů, jeden arcibiskup a pravděpodobně stovky, podle některých zdrojů dokonce tisíce, urozených rytířů. (messenger)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama