Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (523)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Svojím intelektom a nadhľadom nevídaný film, ktorý mi pripomenul, ako silný môže byť historický film bez patosu. Každý moment, ktorý by mohol končiť ováciou armády, či slzuchtivou scénou, je strinutý alebo premlčaný. Najepickejší komorný film, ktorý som kedy videl, a ktorý svojou schopnosťou vykresliť skutočné bremeno vládnutia a stredoveku - bude patriť medzi moje večné favority. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Samota, tíha a nekompromisnost vládnutí. Do toho rozhárané otcovsko-synovské vztahy na obou stranách kanálu. Nepochybně v tom na nejednom místě rozpoznáte shakespearovská témata, dialogy, postavy i proslovy. Ovšem nejedná se o přímou adaptaci jeho "Jindřichů", jakkoli inspirace jimi je stejně tak nepřehlédnutelná jako chtěná. Každopádně poctivý, působivě nasnímaný, v blátě si rochňající i výtečně odehraný (především triem Edgerton-Harris-Chalamet) historický snímek. O co komornější, o to lepší. A že komorní je tedy dost. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vypadá to krásně. Adam Arkapaw, který už kameru dělal třeba u Kurzelova Macbetha nebo nebo Kurzelovy adaptace Assasin´s Creedu prostě s obrazem umí moc hezky a dokáže skvěle zachytit bitvu i prostou slovní přestřelku mezi dvěma lidmi. Samotné podání zpracování už za mně tolik nefunguje. Postav je mnoho a mnoha se zas tolik prostoru nedostane. Na filmu je vidět, že jeho realizace musela být náročná, každej se snažil co to šlo a někdo se fakt snažil prodat audiovizuální historickou řezbou, která se zároveň strašně pokouší mít Shakespearovský nádech, jenže ho ve finále nemá spíš vůbec. Na Chalameta jsem si musel zvyknout ale od druhý půlky už na mně fungoval, všichni ostatní hrají dobře. Zároveň ale fakt nemám krom vizuálu fakt nic zrovna vyzdvihovat a za nějakou dobu už si z filmu budu pravděpodobně pamatovat jenom Roberta Pattinsona s francouzkým přízvukem a divnou parukou. Pattinson i Chalamet tu potvrzují statusy jedněch z nejlepších mladých herců současnosti, samotné to ale k nějakému velkému nadšení nestačí. Zvlášť když se Chalamet i Pattinson herecky jinde vyřádili výrazně více.... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásne komorné, blatisté a realistické...To, že je tento typ filmov dnes prakticky ojedinelý vďačíme hollywoodu a jeho nekonečným komiksovým chrlením nepremožiteľných hrdinov, ktorými nás už zásobuje roky. Ja už tie filmy nemôžem ani cítiť, postavy sa mi zhnusili a už dlho si želám koniec Transformerov, Avangerov , Cap. America či nezničiteľnej Wonderwoman...So zatajeným dychom sledujem a fandím presne takýmto malým -veľkým filmom, prajem si aby zabodovali, aby diváci jasne ukázali , že presne TOTO chceme. Film určite získal pozitívne ohlasy, ale nevieme nakoľko ovplyvní kompetentných, aby financovali podobné filmy. Za mňa max. spokojnosť, po všetkých stránkach, možno by som bral ešte jednu bitvu naviac, ale už by som bol asi za veľmi náročného. 90%. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy by mě nějakej historickej film takhle uchvátil kombinací neskutečnýho herectví a castingu (Timothée jako vždy božskej a Pattinson, na to, jak měl málo prostoru, mi v hlavě bude sedět nejspíš ještě hodně dlouho), neuveřitelně realistický výpravy, cílevědomý režie, parádní hudby a naprosto luxusního scénáře (dialogy!). Neznalost historie je v tomto případě spíše výhodou - nebo alespoň pro mě byla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Jizva, kterou Jindřich má na levé tváři, odkazuje na zranění, které skutečně utrpěl. V roce 1403 byl téměř smrtelně zraněn šípem, který mu uvízl ve tváři. Život mu zachránil lékař, který vymyslel speciální pomůcku, pomocí které šíp ze tváře dokázal vytáhnout. (Wishkah)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama