Reklama

Reklama

Uzly a pomeranče

  • Německo Orangentage (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska k dívce vonící po pomerančích, zauzlovaný vztah k otci, síla a něha věnovaná malé sestře a stádo koní. To je Darkův svět, to je příběh o šťastném i bolestném dospívání v odloučenosti a kráse Lužických hor. Koně tu nejsou drahé exempláře dostihových stájí, ale bytosti, o které je třeba pečovat a mít je rád. Jenže ani to nestačí, jak Darek pozná na sklonku léta, které je tečkou za jeho dětstvím. Tak jako každá tečka i tahle znamená nejen konec, ale zároveň nový začátek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já se českým filmům věnuju vskutku ve velkém a dost je hájím, i když spousta obdobných cinefilů, jako jsem já, novodobou tuzemskou tvorbu haní a odsuzuje. I mně se to ale musí semtam vymstít a s nadějí, že i to sebezapadlejší drama bude oplývat něčím poutavým, se čas od času hodně spálím a ztratím hodinu a půl života absolutně nezáživným nesmyslem. Nechápu, co v tak suché záležitosti dělá seriálová jistota ČT Standa Majer. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nechybělo tak moc a mohl to být podstatně lepší film. Jenže těžké je zaujmout diváky, když máme vnímat až moc témat najednou. Hlavní dějovou linkou jsou pochopitelně koně a statek. Okolo toho se točí vše ostatní. Máme tady problematickou výchovu dětí otce, kterému zemřela žena a přišel o práci. Darek zamilovaný do dívky, vztah k sestře. Ta rozpolcenost témat zkrátka způsobuje, že není úplně jasné, o čem snímek vlastně je. Velmi kladně hodnotím vynikající výkon Tomáše Daleckého a Leoše Nohy. Romantické duše jistě potěší široké záběry krásných hor a divoké přírody. Já netvrdím, že je to příšerný, špatný film, ale díky rozpačitému scénáři a občas mírně chaotickému střihu, ale zase docela povedené kameře film z televizního průměru nemá šanci vyjít. Ovšem umím si představit takový příjemný pěti, šesti dílný seriál. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

OK, tak teď už chápu, jaké je to mít rád koně...Ale co dál. Klasický příběh o dospívání, rámcovaný životem v příhraniční vesnici (Plus za to, že natáčecí místa znám). Snaha o společenský přesah skrze nezaměstnanost, vyloučené oblasti, konflikty mladých...Fajn postavy, fajn herci, ale na druhou stranu nic světoborného. Vizuál extrémně televizní, divím se, že to šlo vůbec do kin, tohle si zasloužilo nálepku TV film. Dost mimozní CGI oheň v závěru (Tvůrci neumí zapálit ohníček?) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Mal som pocit akoby som sledoval film z nejakého francúzskeho vidieka, pritom ide o nemecký rodinný film s českými hercami, mihnú sa aj slovenskí, a to celé som mal v slovenskom dabingu. Dojem je rozporuplný hlavne pre rozháranosť scén, keď sa niečo začne a nedokončí, akoby som vynechal niekoľko minút, a nakoniec uplynie do stratena. Napríklad aj taká dôležitá udalosť ako hrozba odobratia detí sa zavŕši len jednou vetou pri raňajkách. No aspoň hlavný motív dostal priestor, a to nielen motív dospievania, ale aj prijatia dospelosti ako pravdy o krutom svete dospelých. Nemecká herečka nevýrazná v tvári sa na prvý pohľad nezdala, ale po vyzlečení predviedla telo ako z katalógu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

S odretými ušami, uzlami aj pomarančami za tri. Vzhľadom na úžasnú prírodu a krásnu kameru som si ale film dokázal vychutnať. Čím menej som sa ale sústredil na dej a dialógy a sledoval radšej mizanscénu, tým sa zážitok rapídne zvyšoval. Niekotré dialógy veľmi bolia, herci občas nezvládajú, postsynchróny a dabing nemeckých hercov sú tragické. Množstvo dejových liniek, z ktorých žiadna nedostáva poriadny priestor a paradoxne aj napriek mnohým témam film nakoniec aj pri 90 minútach proste nudí. Ide totiž skôr materiál pre jednu sezónu nejakého feel good seriálu, kde by sa mohli v kľude všetky dejové linky elegantne ukončiť. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2 miliony korun. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno