Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|57%| Shlédnuto v kině. Bohužel, CSFD projekce mi nevyšla, tak jak běžně bývá zvykem - pracovní vytíženost byla opět u mě. Ale vzhledem k tomu, že jsem měl body na club cartě v Cinema city tak jsem na to skočil zvolna. Po skončení tohoto snímku jsem byl docela na rozpacích, ikdyž pocity nebyly nejhorší. Jako horor to teda moc nefunguje či je to takové moc nevýrazné. Úvod není moc oslnivý, vše se vleče. Hlavní hrdinka mi naštěstí docela sedla. Ostatní postavy, kterých sice moc nebylo – vcelku nevýrazné ale budiž. Nějaké ty náznaky hororu, zajímavější scény, to začalo až někdy snad v půlce či za půlkou filmu. Lekačka tu je asi jen jedna. Finále už bylo lepší, ikdyž na úplném konci trochu odfláklé. Takže finále pointu má, pro někoho možná šokující, pro mě ani tak ne, ale nemůžu si stěžovat, bylo to rozhodně zajímavé. Je pravda, že k tomu konci bylo pár úsměvných scén, no nevadí. Kdyby si k režii sedl někdo jiný a bylo to třeba Rko, tak by to mohlo dopadnout lépe. Nemám s tímto ale velký problém, nenudil jsem se, v pohodě jsem to shlédnul, byla to odpočinková záležitost. Pecka to však nebyla, víckrát se k tomu vracet nebudu, jsou ale i tak horší filmy. Prostě kovatelný průměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem šestou řadu Walking Dead a pustil si tenhle film, abych se něčím oklepal z té patetické telenovelické břečky. A koho že to u všech ďasů uvidím hned v první minutě? Maggie, jednu z nej... Ne, tu bezkonkurenčně nejprotivnější pizdu z celého seriálu, která mě tím svým zpruzeným nesympatickým čumákem irituje už od druhé řady a já pořád marně čekám, kdy už ji "chodci" konečně sežerou. Takže mám na Boye důvodnou pifku hned od začátku. Postupně si mě film sice získal na svou stranu, jen mě trochu zklamalo fádní rozuzlení zápletky, které jsem vůbec nečekal, byl bych mnohem radši, kdyby... No nic. Příjemný komorní soft horrůrek, ale Chucky i Annabelle mají větší grády. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Objektivně spíše 3*, ale za konec musím jednu přihodit. Měl jsem obavy, že půjde o plagiát Chuckyho, naštěstí se ukázalo, že vše je trochu jinak. Jo, zpětně viděno, až tak originální námět není, ale skutečně jsem byl rád, že se nejednalo o klasický duchařský bubufilm. U těch se totiž člověk zkrátka nebojí. Takhle jsem měl nakonec pocit, že jsem v odlehlých končinách Midsomeru...a to se mi líbilo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to někde na pomezí 3 a 4 hvězd. Vynikající je hlavně atmosféra a sexy Lauren v hlavní roli. Ta pointa mě zas tak nenadchla, jak ostatní, ale musím říct, že několik momentů je fantastických. Hlavně, když ten její bejvalej rozmlátí Brahmse na padrť. Nadšencům do podobných hororů určitě doporučuji. Kvalita tam je a za mě 65%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno