Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

castor 

všechny recenze uživatele

Když přimhouříme obě oči, má to něco do sebe. Pravidla žánru tady lehce nakopeme do zadku, protože něco neotřelého tahle story o jedné panence a jedné panence-chůvě přeci jenom nabídne. To Američanka Gerta vezme práci u starého britského páru. Osamělé anglické panství, dlouhé chodby, vrzající interiér domu, strnulé chování manželů. A pak představení jejich potomka. Porcelánové loutky. Nejprve pořádné ušklíbnutí, pak pochopení, že zřejmě takhle se pár vyrovnává se smrtí syna, který kdysi dávno zahynul při požáru: po nevysvětleném úmrtí jisté dívky. Každý by se zřejmě otočil na podpatku a pelášil pryč, ale scénárista má jiné plány. Je to práce, navrch honosně placená, tak proč ne. Manželé následující den odjíždějí, dívka otevře víno a svou roli začne ignorovat. Sarkasmus ale vystřídá strach poté, co se začnou dít podivné věci. A co se dozvídá další střípky z minulosti znepokojivé loutky. Tvůrci nejednou netriviálně otočí divácká očekávání, variant, kam můžou příběh posunout, je hned několik. A tu, kterou vybrali, nepovažuju nakonec za nějak urážející. A NAŠTĚSTÍ to není klasická duchařina. Takže ty tři hvězdy jsou nakonec docela fajn!! Jen těch hororových momentů mělo být víc.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 beze zbytku naplněn a The Boy je "horor" vhodný i na nedělní odpoledne nebo na postrašení ještě neochmýřených adolescentů. Přitom hororové ingredience vynikající: rozlehlé panské sídlo, strašidelná panenka, osamocená dívčina. Bell mohl upéct excelentní a chutný žánrový dortík, místo něj však splácal jen obyčejnou bábovku, která se mu navíc i docela propadla. Velmi záhy je sice odtajněno, kdo že se tu bude starat o pozdvižení, jenže celé to strašení nenabírá žádných grádů. Porculánový hošík, z kterého tu a tam spadne deka nebo sedí trochu jinak, mnoho strachu nenažene. Postupně se sice trochu osměluje a dojde i na nějaké to jemné duchařské bubu, ale většinou jen zírá. Tupě. Vzhledem k přístupnosti pak ani překvapivý závěr nemohl vykročit směrem ke krví zalité tečce, která by tuhle krotkou a ušmudlanou fádnost trochu nablýskala. Dvě hvězdy a jedna navíc za sympatickou Lauren Cohan, ač neukázala nic z toho, na čem by nejen verbalovy zraky rády spočinuly. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|57%| Shlédnuto v kině. Bohužel, CSFD projekce mi nevyšla, tak jak běžně bývá zvykem - pracovní vytíženost byla opět u mě. Ale vzhledem k tomu, že jsem měl body na club cartě v Cinema city tak jsem na to skočil zvolna. Po skončení tohoto snímku jsem byl docela na rozpacích, ikdyž pocity nebyly nejhorší. Jako horor to teda moc nefunguje či je to takové moc nevýrazné. Úvod není moc oslnivý, vše se vleče. Hlavní hrdinka mi naštěstí docela sedla. Ostatní postavy, kterých sice moc nebylo – vcelku nevýrazné ale budiž. Nějaké ty náznaky hororu, zajímavější scény, to začalo až někdy snad v půlce či za půlkou filmu. Lekačka tu je asi jen jedna. Finále už bylo lepší, ikdyž na úplném konci trochu odfláklé. Takže finále pointu má, pro někoho možná šokující, pro mě ani tak ne, ale nemůžu si stěžovat, bylo to rozhodně zajímavé. Je pravda, že k tomu konci bylo pár úsměvných scén, no nevadí. Kdyby si k režii sedl někdo jiný a bylo to třeba Rko, tak by to mohlo dopadnout lépe. Nemám s tímto ale velký problém, nenudil jsem se, v pohodě jsem to shlédnul, byla to odpočinková záležitost. Pecka to však nebyla, víckrát se k tomu vracet nebudu, jsou ale i tak horší filmy. Prostě kovatelný průměr. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor by měl v první řadě děsit. To se tomuhle snímečku nepodařilo ani náznakem. Atmosféra byla absolutně bez šťávy. Přemisťování panenky mimo záběr kamery opravdu není věcí, která by měla potenciál povolit moje svěrače operující v zadní části těla. Panáček se přemisťuje zhruba hodinku, takže zíváte a sledujete vesměs stále to samé. Milým překvapením pro mě byla účast Meggie, která si odskočila z Walking Dead. Před zhlédnutím jsem si její účasti nevšiml, takže jsem byl minimálně zvědav, jak si povede v celovečerním filmu. V seriálu patřila k nejpěknějším herečkám. Než se rozhodla zkrátit si vlásky a vytvořit si účes, který ji absolutně nesluší. Nicméně neměla tam ani žádnou pořádnou konkurenci. Když už se tam někdo přitažlivý zjevil, tak ho dlouhý osud mezi živými nečekal. Zde Lauren ukázala, že je fajn herečka. Jen si nevybrala ideální půdu. Totálně nepřitažlivý děj bych nevytáhl na výslunní ani já. Jedinou koukatelnou částí pro mě byla, shodou okolností, právě část, která se většině zdejších uživatelů nelíbila. Zdejší uživatelé ovšem zpravidla absolutně nerozumí filmům, takže je třeba brát jejich hodnocení s rezervou a nepřikládat mu váhu. Snímek nabral alespoň nějaké grády a nebyl na moment trapnou uspávačkou. Proto nedávám odpad. Celkově ovšem cítím intenzivní zklamání. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama