Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým nápadem. Ocitáme se v daleké budoucnosti, kdy je lidstvo vyhlazeno a jeho poslední zbytky se vyskytují jako zamražená embrya. Jedno z nich je probuzeno a vychováno robotem. Tato dívka žije normální život spolu se svou robotickou matkou v podzemní laboratoři. Vše se změní, když se do krytu dostane další žena, která je zraněná. Pro dívku je to zcela nečekaná a zkušenost a začne pochybovat dobrých úmyslech své matky. Kdo je vlastně zlý a co jí Matka zatajuje? Film má vynikající napínavou atmosféru. "Posloužila jsi svému účelu." ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Scifi patrí k žánrom, kde sa neustále hľadá nová cesta, iný pohľad a jedinečná myšlienka. I AM MOTHER ohýba "robotický" žáner podľa seba a neustále hádže otázky do plénu a vy dychtíte pod odpovediach. A tie prídu! Dôležité je, aby ste o filme nič nevedeli, najlepšie nepozrieť si ani popis, ani trailer, iba jednoducho si ho pustiť a unášať sa v atmosfére. Po filme začala hlava fičať na plné obrátky a neustále preberala informácie dookola až dospela do záveru, že ide o dielo, ktoré drží pokope a prináša ucelenú a "vizionársku" myšlienku. Zo začiatku Vám to príde, že - čo to bolo?, no keď sa hlava zastaví, tak príde - to teda bolo! Silno odporúčam! ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co je zhoubou svědomí? Kolektivní vědomí." Kristova noho robotická! Dobrá vůle nalevo, dobré úmysly napravo, humanismus uprostřed. Pro samé dobroserství robotky typu VALL-IQ pomalu nebylo kam plivnout. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Kdo/co je Matka? A) Rezavějící konzerva s konzervativními názory na výchovu spratků ze zkumavky. B) Rádoby matka lidstva s egem až na půdu laboratoře, chytřejší než koncílium sto opic i s předsedajícím Darwinem. C) Neschopná kuchařka, 16 let krmící dceru jen hotovkami z plechovek a zcestnými inteligenčními testy. D) Plechová ježibaba s funkční pecí. [][] Odpověď: D) je správně. Což je špatně, protože dnes už se dětmi netopí, je to neekologické a zpozdilé. Ví to každej, od kuchyňského robota až po chytrý vysavač. Jenom Matce to nějakej vůl zapomněl vložit do programu. Zmatená humanistická agitka, kde psychologický vývoj Dcery ustrnul na úrovni školou povinného embrya a ušmudlaná Hilary Swank, zde neuvěřitelně odpudivá, přitom slibující bezďácké světlé (!) zítřky, byl scenáristický přešlap a castingový omyl par excellence. Navíc Clara Rugaard s inkubátorovým děťátkem v náručí se ani nerozkojila, čímž zklamala miminko i mě. Jen dvě malé lžičky Sunaru sypu do kojenecké láhve. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Napad je to fajn. Ale v poslednom obdobi som videl aj serial Raised by Wolves a ta myslienka ma oslovila viac. Navyse sa v tomto pocine objavuje nesympaticka Swank. Fakt ju nemusim. Ked si odpustim tento hejt na nu, tak to aj tak nebolo nejako velmi zaujimave. Zaciatok bol zaujimavy, stred bol mega nudny a na zaver sa to zase kusok rozbehlo, ale ten stred ma unudil a uz ma to vyraznejsie nechytilo. Zaver mi bol prakticky u prdele. ()

anfi15 

všechny recenze uživatele

Celá myšlenka tohoto filmu je velmi zajímavá a dá se o ní dlouho pojednávat. I přes to nebyl potenciál plně využit, tak jak bych si to představovala, a místo toho hlavní postava (ta “vyvolená”) skotačí kolem a neví čemu věřit. Ve výsledku, kdyby se zapletka filmu nestala, výsledek by i tak dopadl stejně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama