Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film je daleko chytřejší než se zdá a tvůrci si s ním, co se týče příběhu opravdu vyhráli na maximum. Najde se tu pár hodně povedených zvratů, mrazivá atmosféra určitě nechybí a jako Sci-Fi to u mě taky obstálo. Netflix tenhle rok opravdu kraluje a i když se nejedná o nějaký přelomový film, tak mě rozhodně potěšil.... jen by mě zajímalo kam zmizel ten pes. Lepší 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký planý pokus o priblíženie témy superinteligencie divákovi. Prvá tretina ešte ako tak bavila, no potom sa z toho stala konina, ktorá vyústila do nejakého čudného zmätočného nezmyslu, čo nedával ani hlavu ani pätu. Význam, pointa aj myšlienka filmu teda zbytočne vyfučali komínom. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že lidstvo se zvrhlo a bylo by dobré začít znovu, není samozřejmě nijak nová. Najdeme ji v řadě knih a filmů, včetně třeba i bondovek. Na druhou stranu ji považuji za tolik závažnou, že je správné stále ji připomínat jako to, že i dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Ohledně filmu - nějak mi uniklo - podle zdejšího obsahu - , že by se lidstvo zničilo válkami, či je s někým vedlo. Matka v jednom rozhovoru s dcerou vysvětluje, proč lidé zmizeli, ale byla to právě ona, kdo tak rozhodl. Minimalistické postapo má skvělou kameru, výbornou hudbu a staví především na konfliktu člověka a umělé inteligence. Dcera přežívá v relativním klidu futuristického komplexu, dokud není postavena před volbu: má věřit své Matce, nebo cizímu člověku? A volba není rozhodně jednoduchá, jelikož obě strany jí dokážou přinést řadu argumentů, proč volit právě ji. Minimalistické, chladné, pomalé, avšak místy napínavé s koncem, který nechává prostor pro diváka. Zaujme spíše příznivce artových počinů, milovníci akčních sci-fi budou spíše zklamáni. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na toto jsem se těšila, jelikož děsivost stroji ovládaná Země - toho se nechci dožít, tak si to chci užít aspoň u obrazovky :) (Trošku ironie, jelikož v tu chvíli mě stroj taky vlastně ovládne). Hmmm..trošku podstapo, trošku sci-fi, trošku reality....Splnilo to moje očekávání...ale za mě až moc předvídatelné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne komorné sci-fi, ktoré má slušne prepracovaný vzťah "matka" a dcéra, tá komorná atmosféra uzavretého priestoru dobre funguje a slušne to pokračuje i po návšteve Hilary Swank, no problém som začal pociťovať s blížiacim sa záverom, kde divák zistí, že nedostáva odpovede na všetky otázky hlavne týkajúce sa okolitého sveta. Je to podané dosť stručne bez nejakého hlbšieho rozboru, čo je veľká škoda, pretože po filme vo vás zostane ten známy pocit premarnenej príležitosti. Stačilo trocha vygradovať scenár, prípadne dialógy, pridať nejakých 10 minút a výsledok by bol o dosť lepší. Celkovo lepší priemer, slabšie 4 hviezdy. 70%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama