Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o velmi opojnou záležitost, na níž se krásně kouká. Za design robotů, interiérů a exteriérů tedy patří tvůrcům velké uznání. Bohužel, po stránce režijní, scénáristické a herecké se jedná o naprostý průšvih. Ústřední postavy se chovají nelogicky, místy i pomateně a dějová linie je tak průhledná a děravá, až Vás z toho zoufalstvím rozbolí zuby. Ve finále tedy dostaneme krásně naleštěnou podívanou, pod jejímž povrchem se skrývá zkažený a nedomrlý klon výborného snímku "Ex Machina". Škoda. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Technicky sice pěkně zvládnutý, ale moc akčních nebo exteriérovejch scén si divák fakt neužije, protože je biják (nejspíš z důvodu limitovanejch financí) pojatej dost komoroně. Po většinu času tak lze sledovat jenom dva lidi a jednoho robota v uzavřenym komplexu. Netvrdim, že jsem se vyloženě kousal nudou a třeba exteriérový finále se mi líbilo i vizuálně. Jen mi přišlo tempo vyprávění občas dost pomalý, stopáž dlouhá, příběh s blížícím se závěrem zbytečně překombinovanej a Hillary Swank byla dost nesympatická. Projekce nijak nelituju, ale asi jsem přece jenom očekával lepší výsledek než "neurazí, nenadchne", dvě hodně silný hvězdy. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Americkej sen o genderové "rovnosti" už dorazil i do Austrálie, takže tady máme film, kde nehraje žádnej chlap - dotaženo k dokonalosti! Mladá naivní slečna, protřelá ženská, která ví, kde je pravda, a robotka(!), která není zase tak hodná, jak se zdá. Příběh 100x ohranej, všechno už jsme to někde viděli a hlavně neskonalá nuda. Měl jsem pocit, že film trvá snad tři hodiny, bylo to naprosto nekonečný. A oslovení "mother" / "daughter" tam zazní tolikrát, že už mě to začalo lézt na nervy. Tohle se nepovedlo a popravdě se celkem divím zdejšímu relativně vysokýmu hodnocení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Postapokalyptická budoucnost stále láká autory sci-fi filmů a tohle je jeden z pohledů, co nás možná čekají. Tady se jedná o skromný až skoro komorní snímek, kde se na malém prostoru odehrává výchovný experiment, jakým způsobem znovu zabydlet Zemi lidmi. Při sledování jsem měl dost momentů, které mi přišly nesmyslné, ale po skončení a diskusi už nebyly až tak nelogické. Zpracování je slušné a po odstupu pár dní nemůžu film ho shodit dvojkou, jak jsem si původně myslel. Takže jsou z toho průměrné tři hvězdy, které mi teď připadají adekvátní a své spokojené diváky si určitě najde.[ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na toto jsem se těšila, jelikož děsivost stroji ovládaná Země - toho se nechci dožít, tak si to chci užít aspoň u obrazovky :) (Trošku ironie, jelikož v tu chvíli mě stroj taky vlastně ovládne). Hmmm..trošku podstapo, trošku sci-fi, trošku reality....Splnilo to moje očekávání...ale za mě až moc předvídatelné. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno