Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten nápad s vyhlazením lidstva. Matka mi přišla mimořádně empatická a její péče ukázková. Prostřední část se malinko táhne, Swanková je strašně nesympatická a dcera se chová často nelogicky, ale poslední půlhodina to celkem zvedá. I triky vypadají slušně. Učebnicový Asimov ve slabším provedení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní komorní, dalo by se říci úsporné sci-fi, které však předvádí naprosto skvělé vizuály - od fantasticky nadesignovaného droida v hlavní roli, přes prostředí, až po CGI. Hutnou atmosféru buduje za pomocí kamery, hudby, kvalitní práce se zvukem a především "tichem." A přesně tohle já miluju. Příběhově se nejedná o nic vyloženě originálního, jednou jsem v tom viděl Terminátora, podruhé zase Horizon: Zero Dawn, popřípadě libovolnou sci-fi odehrávající se high-tech interiérech, ale i tak to působí svěžím a neokoukaným dojmem. Tajemno si film udržel prakticky až do konce a já po finálních pointách odcházím naprosto spokojený. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Správy o vyhubení ľudstva sú generované strojom. Rovnako údaje o počte živých. Postupne sa ukáže, že neboli pravdivé. Čomu a komu veriť? Matke - stroju ako zdroju? Alebo človeku - žene, i keď sa správa neuvážene? A tiež neprekypuje pravdovravnosťou. Zdá sa, že dievča dotvorené v laboratóriu z preživších embryí si zvolí akúsi tretiu cestu. Kombinujúcu mechanicky presnú a vedecky účelnú výchovu matky - robotky s ľudskými emóciami. Ak si však niekto myslí, že toto je cesta k vytvoreniu nového človečenstva, oprosteného od hriechov minulosti, či neznesiteľnej preľudnenosti, hlboko sa mýli. Fylogenetický kód ľudstva by bol podobným experimentom s masívnym vyhynutím (alebo vyhubením) nezvratne poškodený. O obdobnom riešení (radikálnom znížení počtu obyvateľov Zeme) vytrvalo snívajú ultrapravičiarski ultraboháči (napr. majitelia globálnych korporácií) spoločne s radikálnymi libertariánsko - anarchistickými ekológmi a filozofmi. I am Mother je stým vyjadrením ich snáh. Žiaľ, taká idylka by to zďaleka nebola. 50% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Takový standardní díl Krajních mezí, kde pointa/vysvětlení člověku dojde asi tak po dvaceti minutách filmu. Dobře zahrané..i robotkou. Slušné kulisy i efekty ke konci. Prostě áčkovější sci-fi. Nicméně škoda nevyužitého potenciálu, že se děj neposunul dál a hlouběji ve vysvětlení, co se stalo a kam se bude stane dál. 69%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé postapo sci-fi, kde je kladený dôraz na pomalé tempo a predkladané myšlienkové posolstvá. A to sa cení. Niekomu to sadne, inému zase nie, divák so slabosťou pre žáner by ale mohol mať z I Am Mother radosť a a odpustí mu aj nejaké tie chyby. Dej je celkom nepredvídateľný, čo sú rozhodne body navyše, scenár ale pôsobí predsa len trochu chaoticky, nakoniec však pointou uspokojí. Ale opakujem, ako koho. Je to síce lacnejšia produkcia, napriek tomu sa Sputoremu podarilo vytvoriť pôsobivú atmosféru a fajn dizajn interiérov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama